10 kr i timmen till Diabetesforskning

Jag bestämde mig för att hjälpa till att göra livet bättre för diabetiker. Jag har startat en kampanj där jag skänker 10 kronor per tränad timme under hela 2014 till Diabetesfonden, precis som förra året.

VAD JAG GÖR:
Under 2014 loggar jag all tid jag springer,
åker skidor, simmar, cyklar och skänker
tio kronor per timme till Diabetesfonden.
Jag hoppas också att andra bidrar till
min kampanj för forskningen. Målet för
året är att samla in 2 500 kr.
VAD DU KAN GÖRA:
Hjälp till! Antingen gör du som jag,
börja logga tiden du rör på dig och
skänk 10 kr per timme till insamlingen.
Hör gärna av dig i så fall, det vore
roligt att veta. Eller så bidrar du enkelt
med en slant till kampanjen!

Banner-Stotta-10kr-i-timmen

Bakgrund till idén och insamlingen

Under löparåret 2012 uppmärksammade jag ett antal olika välgörenhetsändamål i samband med lopp och löpning. Inte minst Göteborgsvarvets initiativ att springa för välgörenhet, i det fallet för Stadsmissionen, Clowner utan gränser och Mentor. Jag har också lagt märke till en insamlingsidé som kallas 1 krona per kilometer. Där löparen skänker just en krona per kilometer, och folk som följer får också bidra till kampanjen. Det finns vad jag sett två parallella initiativ till detta, Kristian Ekfors 1kr/km och Daniel Bergholms En krona per kilometer. Båda samlar in till Cancerfonden.

Jag vill också bidra till välgörenhet och forskning

Forskning-Provror_200Det här fick mig att tänka och inspirerade mig. Jag ville också bidra på något liknande sätt och kom fram till att jag kör igång en insamling i form av tio kronor i timmen. Dels vill jag förstås inte kopiera killarna jag nämnde ovan rakt av, dels passar det mina träningsgrenar bättre. Simning till exempel där kan en timme ge tio kronor i mitt koncept, men tre kronor om det vore per kilometer. I andra änden har vi cykling där kilometrarna far iväg på kortare tid och löpningen någonstans i mitten. Det känns som ett väldigt bra upplägg för vad jag håller på med i träningsväg.

Mitt val att stötta diabetesforskningen var enkelt

Det finns massor av välgörenhetsorganisationer, fonder och stiftelser som gör ett fantastiskt jobb och både behöver och förtjänar bidrag. Ett allmänt tips kring vilka organisationer som finns och vad de gör är Charity Rating och deras Givarguide.

Glada-barn_200Men mitt val var ändå enkelt. Jag kommer springa för diabetesforskning via diabetesfonden. Det beror framförallt på att min syster har haft diabetes i ungefär 20 år vid det här laget, och jag följer det på nära håll. Visst blir behandlingar bättre och kunskapen större kring diabetes, men det är en väldigt lång väg kvar. Att leva med diabetes är inte lätt, det är livslångt och det finns inga pauser. Följdsjukdomarna är inte att leka med de heller.

Jag kommer skriva mer om diabetes, men vill redan här dela med mig av några länkar:

Häng med i insamlingen, och bidra om du vill

Jag redovisar hur mycket träningstid som ackumulerats under året, och hur mycket pengar jag då skänker till diabetesfonden. Detta visar jag primärt i högerspalten, du kan också följa mig på träningsdagboken Funbeat.se.

Charity-Storm_180Du kan också bidra! Jag har satt upp en insamlingssida på Charitystorm där du kan skänka direkt. Antingen som engångsbidrag, eller så börjar du också logga din träningstid och skänker här. På sidan kan du välja om du vill synas eller inte. Om du sätter igång att logga träningstid och vara med på tåget – hojta till så gör vi det här tillsammans! Meddela mig i kommentarerna eller till springcalle@gmail.com. Jag kommer också ha särskilda insamlingskampanjer i samband med ett lopp, mer om detta när det är dags!

13 Trackbacks & Pingbacks

 1. Start av löpande insamling till diabetesforskningen! - Springcalle.seSPRINGCALLE
 2. Jag ger 2 kronor per kilometer till Cancerfonden |
 3. Jag ger 2 kronor per kilometer till Cancerfonden #blogg100 | signerat || kjellberg
 4. Diabetes - en tickande bomb | Carnebro.se
 5. Några korta ord innan marathonutmaningen | SPRINGCALLESPRINGCALLE
 6. I mål med min insamling "10 kr i timmen" till Diabetsfonden för 2013 | SPRINGCALLESPRINGCALLE
 7. Sommarrapport för 10 kronor i timmen - Springcalle.se
 8. Video och kunskap - diabetes är en tickande bomb | Springcalle.se
 9. 175 kr från 17,5 h till diabetesfonden i februari - Springcalle.se
 10. Springcalle i media minsann | Springcalle.se
 11. Om AIDS-loppet och välgörenhetslopp som metod och möjlighet | Springcalle.se
 12. Insamlingen till Diabetesfonden gav 5 000 kr, glädje och ett diplom - Springcalle.se
 13. 300 kr till Diabetesfonden – Träningsrapport för mars | Springcalle.se

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*