En smula nyfiken på rullskidor, men bara en smula än så länge

Trots att jag skrev inlägget om att sluta snåla med konditionen där jag uppmuntrade till att prova nya grenar när man väl kommit i form, så har jag aldrig varit ens nyfiken på rullskidor. Men just för att jag skrev det inlägget plus kombinationsloppet Stockholm Challenge på hemmaplan med både rullskidor, cykling och löpning så har jag ändå tänkt en vända till på det.

Jag är lite nyfiken ändå. Inte så mycket men mer öppen och intresserad än vad jag varit. Inte minst för att jag gillar skidor som också är en riktigt bra träningsform. Dessutom så ser jag ju en del rullskidåkare när jag är ute och tränar, även ute på grusunderlag med en annan typ av däck. Det här fick mig att kolla upp lite kring hur det funkar med rullskidor. Okunskap gör det enkelt att inte vara nyfiken och det var en del jag inte visste.

Hur bromsar man? Hur skjuter man ifrån? Hur lätt är det att ramla och vad har man för skydd? Jag hittade bland annat den här sajten, rullskidor.se och har botaniserat bland texter och videoklipp. Jag ska nog ta och testa längre fram i sommar, återkommer med hur det går då!

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*