En dryg månad till Gran Fondo, träning och förberedelser pågår

LOPP & LADDNING

Jag ser riktigt fram emot Gran Fondo Stockholm, och nu är det en dryg månad kvar till cykelloppet 24 maj. Extra roligt är det att jag och sambon ska köra ihop, något som händer väldigt sällan i något loppsammanhang, plus att oväntat många bekanta på både nära och långt håll också ska vara med. Det har på senare tid kommit nyheter om loppet också och framförallt bansträckningen. Det blir bra men känns inte riktigt lika kul att 150 km loppet går två varv på samma slinga. Tycke och smak förstås, men jag kör hellre en enda slinga från start till mål i de flesta fall. Men det är en småsak, det går att vända till ett tävlingstrick när man kör samma varv flera gånger. Man känner igen backar och sträckor och kan nyttja dem bättre andra omgången.

Träningen rullar på bra, särskilt när jag fått lämna trainern och gå loss på landsvägen. Det tar mer tid förstås, men är så mycket mer upplevelse och riktig träning. Däremot har jag inte Vätternrundan som mål, som en del av mina träningskompisar, utan andra mål och vill gärna variera träningen rent allmänt. Så det blir inte miljoner mil på cykeln utan träningstiden går både till cykel, löpning och simning. Men den ena träningsgrenen ger till den andra på många sätt, så jag kommer vara beredd när dagen kommer. Hoppas jag, jag behöver faktiskt få till ett antal långpass på 10-12 mil innan det är dags.

Vad gäller material så är cykeln i bra skick och går som ett spett, det känns bra. Men jag behöver en ny hjälm och nya skoöverdrag, det får jag ta och ordna inom kort. Eller åtminstone en tid innan. Det känns både kort och långt fram till cykelloppet men jag hoppas det blir lagom – hur som helst ska det bli roligt!

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*