Aktuella mål

Den här sidan är inte riktigt uppdaterad. Jag har börjat blogga igen efter en ganska inaktiv höst, och ska förnya även här. Men det jag kan tillägga till vad jag skrivit är att jag nått ett par mål. Till exempel genomförde jag Marathon och en Halv Ironman under 2013!

För att sporra mig och för att det är roligt har jag börjat skissa på mina mål för nästa år. I stort och i smått, tider, distanser och utmaningar. Snart är alla lopp över för 2012, ett riktigt bra och roligt löparår. Med många intryck, erfarenheter och inte minst en  utveckling som jag inte kunde föreställa mig när jag satte fötterna i spåret i februari. Mål har tillkommit och uppnåtts längs vägen. Dags för nya helt enkelt!

Snabba tips

En kalkylator där man kan beräkna hur snabbt man behöver springa per kilometer för att nå sitt tidsmål på ett lopp. Loppen.se

En artikel om att sätta olika typer av mål, A, B, C, D-mål i sin löpning för att nå dem och hålla motivationen uppe. Marathon.se

Bestämda mål

– Milen. Springa 10 km under 40.59 minuter. Nej, det är inte under 40, det känns för tufft. Min snabbaste mil hittills är 43.37, och under 41 känns rimligt och görbart.

– Halvmara. Springa 21 km under 1.30. Mitt personliga rekord är 1.43.12 och jobbar jag rätt så borde tiden gå att kapa. 13 minuter är mycket, men det ska gå.

– Lidingöloppet. Springa Lidingöloppet 30 km “SUB150”, det vill säga under 2.30. Min snabbaste tid på loppet är 2.40.34. Det blir en utmaning att pressa tiden.

– Maraton. Springa ett maraton, överhuvudtaget. Jag har aldrig sprungit ett maraton så det här är ett stort mål. Det gäller både asfalt och monsterutmaningen Axa Fjällmaraton. Jag har inte satt något tidsmål än men funderar på det.

– Triathlon. Genomföra ett triathlon på OS-distans, i någon form. Jag har bara kört ett triathlon tidigare på sprint-distans i terräng men vill prova på en längre variant.

Möjliga bubblare och preliminära

– Triathlon. Genomföra ett triathlon på halv ironman-distans.

– Trail. Genomföra minst tre traillopp under året.

– Skidor. Jag leker med tanken att köra Vasaloppet, men det är långt ifrån säkert.

– Cykling. Funderingar kring cykelvasan och Lidingö MTB.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*