Alltså, det här med prylar

TRÄNINGSUTRUSTNING

Det är faktiskt lite ironiskt det här med prylar, prylar och mig alltså. Min sambo har under alla år varit ytterst aktiv med träning i alla möjliga former, bland annat gjort en svensk klassiker och instruerat i spinning och bodypump. För min del har jag inte tränat särskilt mycket alls förutom de senaste åren, och då mest enkel löpning fram tills i år. Jag har väl gnällt en del och undrat om ”man verkligen behöver så mycket grejer”.

Med grejer menade jag då cykel till cykling, skidor till skidåkning, pjäxor till skidor, simglasögon och allt möjligt som man ju faktiskt behöver. Plus förstås förbrukningen av träningskläder, i mina ögon omåttlig. En rätt oförstående inställning med andra ord, men kanske inte så farlig som det låter.

Att få äta upp sina ord, alla sina ord

Nu kan vi kan väl säga så här, att i år har jag fått äta upp vartenda ord många gånger om. Jag har själv helt gått bananas när det gäller prylar. Det finns självklart fler och högre höjder att nå, men från att i början ha skavt runt i samma gamla löparskor som jag haft i garderoben i flera år så har jag… uppgraderat en aning. Till den milda grad att samma sambo undrar vad tusan jag håller på med, och var hennes nya grejer är om nu jag ska fylla på mitt eget lager hela tiden?

Upptäckten av materialsporterna

Just löpning tänkte jag var en ganska mild materialsport, men har ju upptäckt att det finns en hel del trevliga saker att samla på sig. Sen upptäckte jag Trail Running, och då behövdes nya saker. Sen blev jag nyfiken på Triathlon och gjorde min första tävling i augusti, till det upptäckte jag att simningen ju bestämt krävde lite saker, för att inte prata om cyklingen. Sen, ovanpå grenarna, så finns det ju obehagligt många nivåer av märken och kvalitet i grejerna.

Hur som helst, jag kommer att skriva mer om min resa vad gäller skor, ryggsäck, pulsklockor, kläder med mera. Inte så raljerande då, utan faktiskt lärdomar och erfarenheter, jag är i grunden glad över alla sakerna och har mycket nytta av dem. Även om en del tveklöst faller under kategorin ”want” och inte ”need” så att säga.

Vad blev det idag då?

Det senaste köpet är definitivt ”want”. På Tjurruset så var det ovanligt många löpare med en ”Action Camera” på huvudet eller fäst på bröstet. Jag noterade det, och såg sen videon från loppet. Mer än så krävdes inte för att jag själv skulle bli sugen, och har fantiserat sen dess på vad jag skulle kunna använda den till. Särskilt nu när jag kör flera grenar med löpning, simning, cykling.

Efter att ha kollat runt på nätet, läst recensioner och satt mig in lite i det för mig helt nya konceptet med ”Action Camera” så slog jag till. Det blev en Go Pro Hero 2, Outdoor Edition, vattentätt skal och en bröstsele som tillbehör. Hittills vill säga, att titta på listan med tillbehör är som att bara ta ett enda chips ur påsen…

Julafton och filmkunskap

Det ska bli kul att filma, experimentera lite med hur det funkar, filma löparkompisar eller bara ta stillbilder med något mer stöttåligt än en smartphone ute i skogen. Vi får väl sen när det första skakiga alstret hittar till bloggen. Det skulle kunna bli från ett trail-lopp jag funderar på om ett par veckor faktiskt. Sen behöver jag väl lära mig en del om redigering också, och vad coola ord som ”stop motion” egentligen innebär bakom kameran, men en sak i taget.

Riktigt roligt är det i alla fall – som en liten julafton att öppna förpackningen till ny elektronik!

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Tough Viking, hinder för hinder - Springcalle.seSPRINGCALLE
  2. Tough Viking, hinder för hinder - Springcalle.se

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*