Äntligen är crawlkursen bokad!

TEKNIKTRÄNING

Sen jag kom fram till att jag inte kommer längre med simningen och bestämde mig för att gå en kurs så har jag varit ivrig. Men det var fullbokat och jag har fått stå i kö, tills nu. Nu har jag en plats och kursen startar i början av maj – äntligen! Det är crawl som gäller och jag valde en sim-PT kurs med mindre grupp och några få tillfällen och inte en kurs med större grupp och fler tillfällen. Jag tror det passar mig bäst och jag är inte fullständig nybörjare trots allt. Visar det sig att jag är tröglärd så får jag väl boka en till omgång…

Jag ser extra mycket fram emot crawlkursen efter kursen i löpteknik, när jag återigen förstått hur stor skillnad teknik kan göra. Det ska bli spännande att se om jag gör framsteg och hur stora de blir. Med tiden har jag ju lärt mig att åtminstone gilla simningen men får jag bättre fason på tekniken så blir det garanterat ännu bättre och roligare.

Få sporter är så teknikdrivna som simning. En aldrig så vältränad idrottare med dålig simteknik blir lätt frånsimmad av en betydligt tyngre soffsittare som har tekniken på plats.

Citatet ovan är saxat från Team Snabbare, som också står bakom simkursen. Jag kan knappast protestera mot påståendet, jag märker det vid varje vecka i bassängen i banorna bredvid min… Men som sagt, snart är det min tur att leka torped.

En annan kul grej jag sett att de gör är att hålla inomhustriathlon, det skulle vara roligt att testa sen. Man kör på “superkort distans”, 150 m simning, 4 km på gymcykel och 1 km på löpband.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*