Äntligen cykelpremiär med MTB!

SKOGSCYKLING

Plötsligt var det möjligt. Trots den ihärdiga kylan så har det smält undan tillräckligt för att äntligen rasta min trogna mountainbike! För den märkliga våren till trots – så kan man ju inte klaga på att det regnar särskilt mycket…

Jag var glad att jag kom på att jag faktiskt kunde cykla, av tre anledningar. Dels för att det var skönt och kul, dels för att träningskompisar börjar ta ut sina racercyklar, och dels för att jag kunde prova hur det funkade med det knasande knät.

Ben som ostar men bara en vurpa

Det var en riktigt skön tur, och både kropp och knopp kände igen sig och njöt för fullt av fartvinden. Men det märktes också en avsevärd skillnad i cykelformen i höstas mot nu. Jag minns ju hur jag tryckte på i uppförsbackar, och “klättrade” hårt i branterna. Den här turen hade jag samma ansats men oj vad fort det blev mjölksyra och mot slutet kändes benen som ostar.

Sen var det ju som sagt fortfarande en väldigt vintrig vår och flera avsnitt med ren blankis. Jag klarade mig väldigt bra men det kunde inte hjälpas, det blev en tjusig vurpa när allt fäste släppte fullständigt. Det fick fort, men det gick bra.

Cykelträningen gick bra med knät

Nu cyklade jag inte ute i ren terräng i skogen utan höll mig till stora stigar och grusvägar. Det gick ju inte med annat men det var också klokt eftersom jag provade knät. Cyklingen funkade faktiskt riktigt bra med knät, en fixerad rörelse utan några stötar eller egentliga sidorörelser. Otroligt glädjande, jag har ju haft så svårt att springa och söker ju efter alternativa träningsformer. Simning mest men cykel – det blir riktigt bra!

Om inte alltför lång tid är det ju dags för mig att skaffa en racer också, inför triathlon senare i sommar. Då är det ju en fördel att knät funkar med cykling redan nu.

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. #Blogg100 - en utmaning vi antar, på vårt sätt - Webbevakningsbloggen
  2. Vi antog och klarade #blogg100-utmaningen! | Webbevakningsbloggen - Webbevakningsbloggen

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*