Årets sista lera, trailfinal och kamerapremiär

LOPP & PRESTATION

Idag var det sista trailloppet för året, Haninge Trail. Jag hittade loppet för bara några veckor sen och anmälde mig kvickt för att få mig en extra omgång i höstskogen. Men samtidigt som det var final för trail så var det premiär för min ”Action Camera”. Jag filmade hela loppet med kameran på huvudet, och det kändes som att trail är lite mer intressant att få på film faktiskt.

Videon finns längst ner i inlägget.

Om Haninge Trail

Loppet fanns i distanserna 5 km, 10 km och 16,7 km där jag gick loss på den längsta sträckan. Det var som jag trodde ett litet lopp arrangerat av Idrottsklubben Jordbänningarna, och med storleken kom en härlig atmosfär med mycket glädje i luften.

Förutom engagerade funktionärer så gjorde speakern ett grymt jobb, närvarande med koll och charm, och hade själv provsprungit banan. Vilket han skrämde upp oss alla med en kvart innan start. Det här var inget Tjurrus, men likaväl ”Popaganda-festival” när det gällde underlag…

Tveksam laddning

Precis som inför Hässelbyloppet så vaknade jag osugen, och har väl inte direkt toppat formen under veckan heller. Det blir nog bra att det blir paus med lopp nu en period, så det inte går troll i det med för mycket motstånd. De flesta lopp har jag riktigt kul när jag springer och jag behåller det gärna så.

Men oavsett så masade jag mig upp och iväg och såg fram emot skogsluft men också att prova kameran under loppet. Det blev väl lite skakigt och sjösjukt och jag har massor att lära mig om videoredigering – men riktigt kul att det funkade och faktiskt blev en riktig video.

Hur man känner igen ett traillopp

Det är enkelt att veta när det var ett traillopp man sprang. Små tecken är skor i blöt i diskhon, lerimpregnerade tights, en eller flera blå tår och allt som oftast, ett leende på läpparna. Jag prickar in alla idag trots starten. Loppet i sig gick bra, jag är nöjd med insatsen. Gick ut för hårt tills jag kom ihåg att jag skulle ta det bra mycket lugnare och hålla en positiv upplevelse, då blev allt bra och jag sprang i mål på 1.35 någonting. Finemang för idag!

Videon från idag

In och kika på videon, spola lite om det blir enformigt men det var en röd tråd för alla oss som sprang också – lera och vatten.

Musik: Dirty Mischief
Låtar: Sucker For Love, The Ride Has Begun, Ego Trip

2 Kommentarer på Årets sista lera, trailfinal och kamerapremiär

 1. Grattis till loppet! Kul med kameran tycker jag. Har du lite mer info om den? Inköpsställe och så. I vilket program redigerar du? Allt gott.

 2. Ja det var kul att ha med, och blir nog ännu roligare om man springer eller gör något med folk man känner. Ser fram emot att prova den även på cykel och i vattnet t.ex. Vattentät till 60 m, enligt specen i alla fall.

  Det är en GoPro Hero2 Outdoor Edition:
  http://gopro.com/cameras/hd-hero2-outdoor-edition

  Jag köpte den i butik på Teknikmagasinet, men den finns billigare på webben. Sen är kameran bara inkörsporten, finns massor av tillbehör…:
  http://www.actioncameras.se/varumarken/gopro/gopro-hd-kameror/hero-2-kamera

  Såg ju nu att det typiskt nog kommit en “Hero3″… några veckor efter mitt köp. Lite halvtunn research..

  För redigering så började jag Googla och kolla efter gratisvarianter, provade några främst för att kunna göra “Stop Motion”-filmer av stillbilder. Men tröttnade fort, och köpte en licens på Adobe Premiere Elements 11, hobbyvarianten.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*