Det är inte helt lätt, nu prövas disciplinen

MOTIVATION

Idag kände jag för första gången motstånd till träningen. Regnet, mörkret och kylan i kombination med långa och hektiska jobbdagar är utmanande, inget snack om saken. Positivt är ju förstås att det dröjt fram till idag, men jag känner att från och med nu så kommer disciplinen prövas i vintermörkret.

Jag har verkligen som mål att hålla formen under vintern och ambitionerna för nästa år kommer kräva det. Men när jag kommer hem sent på kvällen, trött och hungrig och det är dags att ge sig ut, eller ens släpa sig iväg till gymmet. Då kommer rationaliseringarna och alla möjliga hjärnspöken för att slippa, att bara få äta och titta på TV.

Fast samtidigt känner jag av mina mål, min vilja att fortsätta, min ”plan” och det blir en mental kamp att inte förstöra för mig själv. Hittills har det gått bra, och det gjorde det även idag – men nu gäller det att hålla linjen, hålla planen, hålla formen och köra på.

Inga resultat kommer gratis – det gäller disciplinen också

Efter träningen är allt självklart, men nästa dag det är dags så behöver jag vinna två gånger. Först besegra tanken, sen besegra spåret, backen, vikterna eller bassängen så att säga. Det hjälper att påminna sig om hur det känns efteråt varje gång, som en vinst.

För alla som känner likadant med att det inte alltid är så självklart eller lätt i stunden – nu håller vi i och igång! Hur underbart kommer det inte bli när det börjar ljusna och bli varmare igen, att ha en fin form och få en flygande start? Pepp!

2 Kommentarer på Det är inte helt lätt, nu prövas disciplinen

  1. Tack för peppen och sällskapet idag :)
    Vi var bra som orkade träna trots mörkret och allt.
    Bra jobbat!
    God natt … :)

  2. Tack själv, idag behövdes det lite extra stöd :-) Detsamma, och vi vann!

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*