Diplom för min insamling till Diabetesfonden

VÄLGÖRENHET

Vid årsskiftet avslutade jag min kampanj 10 kr i timmen – 2013 och samlade under året in 5000 kr till förmån för diabetesforskning via CharityStorm. Det uppmärksammades av Diabetesfonden, målorganisationen för insamlingen och jag var faktiskt omnämnd i tidningen Diabetes under året. Nu är givetvis syftet och att komma i mål den stora belöningen, men jag måste säga att det kändes bra häromdagen när det trillade ner ett fint diplom med posten.

Nytt år, ny insamling

Det har varit roligt att driva insamlingen och det har känts bra och sporrande att träna för att logga tid och därmed pengar till välgörenhet. Så jag kör i år igen, 10 kr i timmen till Diabetesfonden – 2014. Jag har redan rapporterat ökad träningstid och insamlade medel under januari och februari, nu är det bara att jobba vidare!

Varför har jag valt diabetesforskning som mål?

Jag har en sida som beskriver tankar och bakgrund till initiativet. Och som jag skriver där så var mitt val enkelt främst på grund av att min syster har diabetes sen länge. Jag följer det nära och ser att det är långt kvar inom forskning och teknik, även om man kommit långt idag förstås så är det inte lätt att leva med. Det är en livslång sjukdom utan pauser och en given spiral av följdkomplikationer. Kan jag bidra till att göra livet med diabetes bättre så vill jag det.

Några ord om Diabetesfonden

Diabetesfonden stödjer forskning kring diabetes för att hitta orsaker till och ett botemedel mot sjukdomen. Vårt mål är att människor som lever med diabetes ska leva ett långt liv fritt från besvär av sjukdomen.

Ca 400 000 personer i Sverige har någon typ av diabetes, vilket gör det till en av våra största folksjukdomar. Tack vare forskningen lever människor med diabetes längre än tidigare och drabbas mer sällan av komplikationer. Framsteg sker, men fortfarande drabbas många av bland annat syn- och nervskador samtidigt som diabetes ökar risken för cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.

Diabetesfonden får inte några statliga bidrag och stödet till diabetesforskningen är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag.

Läs mer på Diabetesfonden.se.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*