Ett stadslopp med mycket motstånd – Salomon City Trail

TIPS OM LOPP

Förra året arrangerades ett lopp i Stockholm som hette Urban Trail, jag sprang det och skrev en lopprapport som du hittar här. Loppet blir av i år igen men heter nu Salomon City Trail, och precis som man kan gissa är det Salomon som står bakom. Det är ett lopp som ger rejält tuggmotstånd kan jag säga, annorlunda mot “vanliga” stadslopp. Blandat underlag, backar och framförallt trappor att ta sig an med pigga ben.

Den 24 april när det är alldeles lagom temperatur för att springa allt vad man har så är det dags. Starten går i Kungsträdgården och banan går ner genom Gamla Stan till Södermalm och tillbaka. Mitt i stan alltså, en lite annorlunda upplevelse och lopp. Förra året sprang man två varv med 10 km sammanlagt, men i år är upplägget ändrat – du kan välja mellan 7 km eller två varv på banan och 14 km totalt.

Gå en träningskurs specifikt för loppet

Jag själv är inte anmäld än men det kliar helt klart i benen att testa motståndet även i år! Jag fick också nys om att Team Nordic Trail håller en kurs specifikt för det här loppet, inklusive startplats, fem träningspass, provlöpning på bana, rabatt på Salomon Concept Store med mera. Titta närmare på kursen här, den verkar kul tycker jag.

In och kika på Salomon City Trail och ta en titt på min video från förra årets lopp som försmak:

2 Kommentarer på Ett stadslopp med mycket motstånd – Salomon City Trail

  1. Hej Calle,

    Har du sett att Team Nordic Trail håller i en kurs inför just denna tävling? :)

    http://www.teamnordictrail.se/kurser/citytrail/

    • Aha! Kul och bra tips – jag uppdaterar inlägget med den länken. Inte minst för att jag känner igen introbilden på kurssidan ganska väl, snyggt saxat ;-)

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*