Fartfest och viktvinst, det går framåt

TRÄNING & UTVECKLING

Alltså, det händer ett och annat på min kant och här är en kort rapport. För det första har jag kämpat på med viktnedgången, disciplinen har hållit till mer än 90 % tycker jag. Men det beror förstås till viss del på att jag håller igång träningen och bränner kalorier. Vilket gör att jag inte behöver svälta mig för att hamna på bra nivå varje dag, väldigt skönt måste jag säga för då blir inte frestelserna så stora. Resultatet då? Jo minsann, -3,1 kg när jag vägde in mig i veckan! Jag började på 79,8, ligger nu på 76,7 och målet är ner under 75 kg och gärna nå 74 kg innan jag planar ut projektet. Fortsätt håll tummarna!

Det andra jag kan rapportera är att jag blivit lite snabbare i löpningen. Att ha tappat några kilon hjälper till men framför allt beror det på att jag får till löpartekniken allt mer. Det känns riktigt kul, och riktigt jobbigt också för all del. Utan att nämna några tider, det är så olika för alla, så kan jag säga att jag kapat tiden på min lokala och rätt kuperade mil tre veckor i rad. Nu i helgen så sprang jag säsongens längsta distans, på en tid som var förvånande och glädjande snabb. Givetvis blir man bättre med träning som ökar längs säsongen, men det är stor skillnad på utvecklingen nu.

Det är mycket kvar när det gäller tekniken förstås, och jag använder nya muskler som behöver byggas upp och vänjas. Men det här känns väldigt lovande och roligt, det kanske blir ett farttest på Hässelbyloppet i höst ändå. Lättare och snabbare!

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*