15 mil på cykel imorgon, det börjar bli pirrigt inför Gran Fondo Stockholm

LOPP & LADDNING

Med bara timmar kvar till Gran Fondo Stockholm imorgon och 150 km på cykel så börjar det bli pirrigt. Är jag redo? Har jag tränat tillräckligt? Fått ordentligt med cykelmil i benen? Både ja och nej. Jag har tränat ordentligt och ökat både distans och intensitet, men främst på löpningen. När det gäller cyklingen har det inte blivit tillräckligt, helt klart. Särskilt inte på sistone, det har överlag blivit lite väl många vilodagar på senare tid men så blir det ibland.

Loppet kommer gå, och det kommer säkert gå bra. Men jag hade gärna sett fler mil på cykel för att det skulle kännas bättre med förberedelserna. Sen är det inte helt lyckat för fokus att ha två stora lopp två helger i rad i olika träningsgrenar. Fast å andra sidan, båda loppen är faktiskt dels för skojs skull och för att köra ett lopp med min sambo, dels en jätteutmaning där jag inte har några prestationskrav annat än att klara hela loppet. Det där är förresten alltid en halvsanning, skönt att säga och skriva men självklart finns det tankar på måltider, alltid.

Ett gott tecken

Men oavsett allt så börjar det kännas pirrigt. Klassisk och bekant nervositet inför både arrangemang, logistik och lopp – och det är ett gott tecken! Det är så här jag ska känna inför ett lopp och en prestation, det som jag slutade känna mot slutet av förra årets säsong när jag körde för många lopp och tröttade ut mig rejält. Det gör mig glad och jag hoppas att det fortsätter så nu när jag tagit det mycket lugnare med loppbokningarna för året. Även om det kliar i anmälningsfingrarna nästan varje vecka när jag kikar på nya lopp…

Nu har jag haft en del träningsvila och försök att hitta mentalt fokus, en del fixande och donande med cykel och utrustning och sen bara köra. Det ska bli riktigt kul, en annorlunda lördag och ett tillfälle för mig att upptäcka mer av Stockholms norra delar faktiskt.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*