Final för simkursen, nu paddlar jag själv

KURS SIMTEKNIK

Förra fredagen var det dags för tredje och sista tillfället för Sim-PT och crawlkurs via Team Snabbare. Vi fortsatte med fler övningar och fokuserade framförallt på “draget” och armrörelsen som sista komponent. Kursen var heltäckande med alla delar, men eftersom det bara var 3 x 1 timme så var det förstås ganska snabb genomgång av alla delar och mycket upp till oss deltagare att öva och sen utvecklas vidare på egen hand.

Jag fick stor behållning av kursen, nu har jag mycket bättre koll på hur bra teknik ser ut, utförs och hur det ska kännas. Men jag måste öva mer, mycket mer. Det var lite krångligt att få ihop allt samtidigt, som att hålla tio bollar i luften samtidigt – jag hade koll på sju-åtta av dem, men tappade två eller tre hela tiden. Det är bara att bosätta mig i bassängen och nöta det nya, inte minst för att jag simmat ganska länge med egen teknik vid det här laget.

Tekniken är helt klart nyckeln

Men det måste jag säga, när tekniken faller på plats så gör det verkligen skillnad. En självklarhet kanske, men jag reflekterar verkligen över vilken stor skillnad det kan göra, jag har ju samma erfarenhet även från längdskidor och löpning. För simningen har jag bara testat att mäta skillnad vid ett enstaka tillfälle hittills och ganska kort, för jag hade fullt upp med koordinationen, men det ser helt klart ut som att jag kapar tid utan högre ansträngningsgrad. Det känns hoppfullt!

Jag ska utvärdera hur det går i bassängen framöver, och även lägga in några av de simspecifika styrkeövningar vi fick lära oss. Sen får vi se hur det går i öppet vatten, att få allt att klaffa även i kyla, vågor och våtdräkt. Jag hade tänkt köra premiär för öppet vatten på lantstället i helgen, men det var +6 grader och gjorde på tok för ont!

Ett kort klipp från crawlkursen, jag kan ju bara fokusera på allt som behöver justeras när jag ser det men ändå lite kul för mig att se skillnaden från hur jag simmade tidigare…

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*