Första bettet i loppkalendern 2013

LOPP & LADDNING

Nu har det börjat. Jag har precis anmält mig till de första i en längre rad lopp under nästa år. Fler kommer, jag har börjat lite lugnt kan man nog säga.

Man kan också säga såhär, att när jag är engagerad i något på riktigt, så blir jag väldigt engagerad. Ett av bevisen på det är att jag riggat upp ett minst sagt seriöst excel-ark med lopp för nästa år. Löpning i olika former, triathlon, cykling och simning. Just nu övervägande löpning och med frustration för att väldigt många lopp inte släppt nytt datum eller ens öppnat anmälan. Men jag ligger och bevakar minsann.

I mitt dokument har jag datum, lopp, distans, gren, typ, intressenivå, geografi och lite till. Allt för att få en översikt, kunna välja och välja bort. En fördel som jag ser det när jag är på loppbokar-humör är att ju tidigare jag bokar loppen ju bättre är det, då får ju resten av verkligheten anpassas runt loppet, eller hur? Inte riktigt så enkelt, men värt ett försök i alla fall för de viktigare loppen.

De här loppen har jag anmält mig till hittills:

Tömilen

Okej, det är faktiskt inte nästa år alls, utan 17:e november i år. Det blir sista loppet för året med, antagligen och förhoppningsvis, ett utmanande underlag. Det låter kanske korkat, men jag har en klar målsättning om att fortsätta med löpträningen hela vintern igenom. Ett lopp på halt underlag passar utmärkt, och till dess så kommer jag säkerligen ha skaffat anpassad utrustning. I år är det nämligen dags för ett par Icebugs som jag ska läsa in mig på och prova ut, plus lite andra nyttiga vinterprylar. Återkommer senare med ett prylinlägg med andra ord.

Länk till loppet: www.tomilen.se

Urban Trail

Det finns en del sidor på webben som säger att de listar ”alla lopp”, jag är inne och scannar av fler av dem gång på gång. Visst listar de mängder av lopp, men långt ifrån alla. Så genom kreativa sökningar, länkningar, slump och tur så dyker det plötsligt upp intressanta eller annorlunda lopp. Så var det med Haninge Trail och även med Urban Trail som jag just anmälde mig till.

Urban Trail är ett trail-lopp i stadsmiljö, med trappor, vinklar, gränder, gator och hörn. För mig känns det verkligen annorlunda och en spännande och säkert ruggigt jobbig utmaning. Det är en mil långt, startar i Kungsträdgården i Stockholm och bär iväg över Söders höjder. Är du i stan den 25 april och inte har något bättre för dig, häng på!

Länk till loppet: www.urbantrail.se

Tjurruset

Det är något speciellt med det här loppet, och inte så konstigt att det blir slutsålt varje år. Jag ville vara säker på att få en plats och de öppnade anmälan nästan direkt efter årets lopp – så jag slog till på en gång. Dessutom i ett startled längre fram den här gången, kommer bli bättre och mer rätt för min del. Nog för att leran är en del av tjusningen men jag håller gärna lite fart också. Som sagt, loppet säljer slut fort och har begränsat antal platser så passa på.

Länk till loppet: www.tjurruset.se

3 Kommentarer på Första bettet i loppkalendern 2013

  1. Vinterlöpning är bra!

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*