Fortsatt förvirring, feedback och framgång på crawlkursen

Tidigt imorse var det dags igen, andra tillfället av tre för crawlkurs med sim-PT. Mellan tillfällena har jag bara hunnit med ett träningspass för att göra “läxorna” från förra gången. Jag hade gärna hunnit med en träning till men livet kom emellan så att säga. När jag tränade då, tidigare i veckan, så kändes det dels jättebra och dels tappade jag allt flera gånger. Det är mycket att tänka på, men i stort känns det väldigt bra. Väldigt bra med så konkreta övningar och tips, även när jag tappar allt teknik stundtals så är det bara att börja med en del av tekniken och sen bygga på en efter en och köra vidare.

Förra kurstillfället så gick jag därifrån med känslan av att jag faktiskt var rätt bra på att simma, jag fick med mig lite feedback med det kändes inte så mycket eller så farligt. Efter idag så får jag backa lite på det kan man väl säga. För nu gick vi in ytterligare i tekniken och justerade, plus gjorde fler övningar som gick både bra och sådär. Nu har jag mer feedback att träna på.

Teknik och övningar

Dessutom blev det lustigt nog så att när jag fick till en grej, så dök det upp någon ny avart någon annanstans. Till exempel behöver jag få till rotationen i vattnet mer, och dra upp armbågen innan jag rör armen framåt. Armbågen går bra men jag drar den som på löpningen tätt in till kroppen, och behöver få ut den lite mer ledigt i rörelsen. När jag väl fick till det, som jag tyckte, då vinklade jag plötsligt hela handen uppåt och tappade rejält med grepp i vattnet. Lurigt.

Idag fokuserade vi ganska mycket på just armrörelsen, att få upp armbågen, slappna av, sätta i handen och armen i vattnet och få till dragvinkel. Mer om själva draget kommer nästa gång, men det räckte gott med att få till resten av rörelsen. Jag och fler med mig har dessutom tendensen att sätta händerna lite för nära mittlinjen och måste hålla isär händerna mer, det kan man behöva öva mycket på.

Vi fick testa olika bredder av armföring i vattnet, och även drag med raka armar blandat med så bra teknik som möjligt. Det gav tydligt kontrasten och känslan för var man ska vara och varför. Vi fick också köra en hel del med övningen 1-2-3 där man simmar tre armtag och sen lägger sig på sidan i vattnet med ena armen utsträckt, andas och räknar 1, 2, 3 sen tre armtag igen. Detta för att känna armrörelsen, isättning, rotationen, andningen ganska tydligt. Plus utmaningen att glida på sidan en stund. Vi testade också bland annat att häva oss upp ur bassängen, en övning med syfte att känna just vilka muskler det handlar om i draget när man crawlar, plus att övningen i sig är styrketräning för samma sak.

Kort och gott, det går framåt i vattnet och kursen är väldigt nyttig. Konkreta tips, feedback och bra övningar att ta med sig för att träna på eller påminna sig själv med. Jag ser fram emot nästa gång som också blir sista, och jag ser också fram emot att testa tiden per 100 meter på träning nästa vecka. Om det hänt något…

1 Kommentar på Fortsatt förvirring, feedback och framgång på crawlkursen

  1. Vad spännande att läsa om dina upplevelser!
    Vi gick en kurs om 5 tillfällen i februari och igår hade vi återträff med vår simcoach. Så skönt det är när framstegen faktiskt syns och känns :)

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*