Friskt vågat – hälften sprunget?

NYA TAG EFTER TRÄNINGSPAUS

Det var ett tag sen nu. Det var ett tag sen jag sprang, sen jag cyklade. Det var ett tag sen jag simmade eller tränade överhuvudtaget. Kommer du ihåg när du byggde lego som liten och ägnade lång tid att bygga för att sen riva allt på några sekunder? Det är lite så det känns. Var det alltså jag som sprang mitt första marathon för ett halvår sen? Som körde Vätternrundan, som gjorde en halv Ironman, som simmade Vansbro och sprang en drös med andra lopp?

Ja det var ju det, men efter under sommaren och efter att ha blivit pappa så har fokus legat på annat, helt och hållet. Dock så har jag tyvärr fortsatt äta som om jag tränade, och vaknätter med babymatning gör det också lite väl lätt att ta till sockret. Idag tog jag fram och dammade av vågen, det blev en notering på +6 kilo. Kilon som tyvärr både känns och börjar synas, men jag får ju vara glad att musklerna smält bort i passiviteten, annars hade det ju varit ännu mera plus – baklängeslogik som känns bra just nu…

Läge att ta tillbaka en del av formen

Egentligen gnäller jag inte, jag har valt mina prioriteringar och är rätt okej med läget, men fascineras över hur fort det går att tappa formen. Fast nu är det dags att ta tag i saker och ting igen. Inte minst för min egen skull och för min allmänna hälsa. En hälsocheck för en tid sen visade på en lätt kurva åt fel håll. Men givetvis också inför skidsäsongen och ett väntande Vasalopp. Som sagt, det är alltid roligare på provet om man har gjort läxorna ordentligt.

Så igår tog jag en löprunda, en långsam runda på ca 5 kilometer utan pulsklocka. Det var blandade känslor. Det gick bra och kändes okej men det är klart jag kände mig som en elefant i spåret med en hel del oljud i uppförsbackarna. En formkoll så god som någon. Läget är inte katastrofalt men inte imponerande, och just att veta och förnimma hur det kan och borde kännas i spåret, i den där backen jag nött så många gånger.

Hur som helst, nu känner jag att det är läge att planera in löprundor, att simma någon gång i veckan och inte minst besöka gymmet med jämna mellanrum. Det ska bli kul och förlösande skönt – men samtidigt kommer det faktiskt att bli lite som att börja från början. Det gäller att jag kommer ihåg att vara varlig och taktisk, bygga upp mig igen på rätt sätt och inte ta i för mycket för tidigt. Men det kan bli svårt ibland, kroppsminnet säger en sak, verkligheten en annan. Det blir roligare när de två stämmer mer överens!

Önska mig lycka till – det är inte helt lätt att balansera allt med en tvåmånaders bebis, familjefokus och hårt jobb om dagarna. Men med planering och disciplin så ska det självklart gå, eller hur?

1 Kommentar på Friskt vågat – hälften sprunget?

  1. Klart att det kommer gå! Planera duktigt och var snäll mot dig själv bara så kommer det gå fint :)

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Säsongens pannlampa för mörkerträning i flera former - Springcalle.seSPRINGCALLE

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*