Fula bilder för alla

BILDER FRÅN LOPP

Häromdagen fick jag tips om den här artikeln i New York Times, som snabbt dök upp som ett inlägg på Maratonbloggen på SvD. Eller snarare och praktiskt nog en översättning av originalartiklen, så in och kika hos @maratonpetra för en snabb översikt.

Hur som helst, artikeln handlar om något alldeles för välbekant för en lopplöpare – hur jäkla svårt det är att bilderna blir bra, hur osannolikt många av dem som blir dåliga. Skev i ansiktet, en säck potatis mitt i nedslaget, viftande armar, kläder som hamnat snett eller rent av helt ur fokus för kameran.

Jag köper gärna bilder från ett lopp men räknar numera kallt med en eller två bra eller åtminstone okej, resten får man plågas av, le åt och acceptera som de är helt enkelt.

Kolla bara på bilderna överst… jag hade ingen aning om att pannbandet såg så korkat ut? Kläderna har flutit ut i pösveck? Vad gör jag med handen? Hur trött kan se ut? Kan kinder röra på sig så? Men okej, så illa ser det väl ut då för en femtiondels sekund i kamerans öga, inom mig flög jag ju faktiskt, var stark och pigg i full fart!

Var förbered så kan bilderna bli lite bättre

Det artikeln också tar upp är ett antal tips att försöka tänka på före och under loppet. Flera av dem tänkte jag också på under de senare loppen i år. Som synes på bilderna nedan, här var jag tydligt alert i tid på var kameran var, log, sträckte på mig och visade nummerlappen… utan ett fult pannband. Den sista bilden visar på lite flyt också, det blir bra mycket bättre om bilden tas utan att fötterna är i backen.

Så man får helt enkelt skratta åt eländet, njuta av de få bilder som blir bra och försöka komma ihåg tipsen för förberedelser om man vill öka chanserna för snygg löpning på bild!

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*