Fyra dagar till Marathon med nya skor och blå tånaglar

UTMANING

Uppladdningen inför Stockholm Marathon kunde ju varit bättre, det är ju tur att jag gillar utmaningar. Dels att förra loppet helgen som gick var en smärre katastrof, även om det faktiskt gav ett plus i försmak av “väggen” och hur det känns när allt tar slut. Det är nog något jag kommer få smaka på igen både på maran och på Vätternrundan om två veckor.

“After Trail”

Förutom loppet i sig så fick jag ytterligare ett kvitto på att det var just trail jag sprang. Mina stortånaglar tog rejält med stryk i terrängen och av ett par skor som nog ska bytas till nästa skogslopp. Jag ska inte gå in på detaljer, men de var blå och nu är de bandagerade – det blir spännande att se om jag får behålla dem till på lördag eller om de ramlar av. Jag har aldrig tappat naglar förut så det blir ju något nytt.

Nya skor att springa in

Jag hade tänkt springa i förra säsongens väg- och asfaltskor, men på en långtur förrförra helgen så var de slutkörda och sprack upp på ena sidan. Inget annat att göra än att slänga och gå och skaffa nya. Det blev fortsättning på de förra som var Saucony Triumph 9, och ett par nya och fina Saucony Triumph 10.

Så nya och gröngula att det lyser om dem. Känner mig riktigt nöjd och det är väl mitt fjärde par Saucony i rad. Känns som att jag fallit för det märket just för väg och asfalt. Sen att köpa nya skor precis före vilket lopp som helst är ju inte så listigt. Att köpa nya skor inför ett marathon är rent ut sagt korkat. Men nu blir det så, och jag ska försöka gå och springa in dem varje dag den här veckan.

Sista-minuten-tipsen

Annars så ska det bli klart spännande att prova springa mitt första marathon. Jag läser massor med laddningstips, sista-minuten-träning, sista-minuten-vila, sista-minuten-kost och försöker bilda mig en uppfattning. Jag tror att filosofin “det blir som det blir” är aktuell just nu. Jag kör lite annorlunda med kosten, jag ska cykla, springa och simma lagom. Sen är det bara att köra!

Forberedelser-Stockholm-Marathon

1 Kommentar på Fyra dagar till Marathon med nya skor och blå tånaglar

  1. Läste om Kolmården. Tufft. Hoppas fötterna hinner läka. Håller tummarna på lördag. Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*