Gran Fondo Stockholm, Sverige får ett nytt och intressant cykellopp

TIPS OM LOPP

För en tid sen och letade efter lopp att ta mig an under året, i flera träningsgrenar. Bland annat kollade jag upp om det fanns andra cykellopp än Vätternrundan, det är ju loppet som så mycket handlar om inom cykling. Jag hade mycket liten koll på andra lopp förutom Siljan Runt och något enstaka annat. Det visade sig i olika tävlingskalendrar att det fanns en hel del!

Men det som fastnade på näthinnan och lockade var ett helt nytt lopp och nära där jag bor – Gran Fondo Stockholm. Men för att inte Stockholmifiera vill jag tillägga direkt att det finns många lopp i landet att upptäcka, t.ex Storsjön Runt och Vänern Runt (580 km på tre dagar!)

Hur som helst, den 24 maj är det premiär för Gran Fondo Stockholm och jag är anmäld och klar till långa distansen! Man kan välja mellan 60 km och 150 km, distanser som är både utmanande och hanterbara på samma gång. Bansträckningen går i norrort vilket faktiskt är en extra krydda för mig, jag kommer upptäcka en hel del nya trakter och områden.

Gran Fondo Stockholm är ett nytt, spännande cykellopp med internationell prägel för elit och motionärer, en publik mässa med allt inom cykel samt en folkfest med mat och underhållning – allt med start och målgång på Friends Arena den 24 maj, www.granfondostockholm.se

Många tänker säkert att det här är ett perfekt övningslopp inför Vätternrundan, och det är det väl också. Men blir det lyckat i år kan det nog bli ett arrangemang som står stark för sig självt.

Video om cykelloppet

Arrangören gör reklam för loppet på många ställen just nu, och jag måste säga att marknadsmaterialet är riktigt bra och även sajten, genomtänkt och snygg. De producerar även flera videos inför loppet, om träningsmöjligheter med mera – här är en om själva loppet:

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*