Gratis lopp! Men det kommer kosta dig både svett och slit

TIPS OM LOPP

Sugen på ett backlopp? Dessutom ett enkelt, charmigt och faktiskt gratis lopp? Då är Rogers Bergstävling något för dig, och för mig också – jag tänkte vara med och kämpa! Den 21 maj i Hammarbybacken är det dags, och tävlingen går ut på att bestiga Hammarbybacken. Fem varv om 2 km från toppen till toppen. Plus startrakan blir det sex stigningar med ca 500 höjdmeter totalt och total löpsträcka ca 10 km.

Ett charmigt lopp och öppet för alla

Jag har skrivit innan hur mycket jag gillar mindre och lokala lopp, med stämning, engagemang och charm. Rogers Bergstävling kvalar definitivt in på den listan. Minst sagt anspråkslöst, bland annat för att det är gratis, du tar med din egen dryck att dricka vid varvning, dessutom tar du med dig din egen nummerlapp och säkerhetsnålar. Några få lappar finns att låna. Vinsten för förstaplatserna för damer och herrar är en fristart i Sörmland Ultra Marathon som samma klubb arrangerar, SLDK – Stockholm Långdistansklubb.

Det hela är egentligen en träningstävling, en backutmaning med tävlingsmoment för att peppa upp ordentligt och få fart på benen inför kommande tävlingar och lopp. Det är öppet för alla och passar för alla nivåer. För mig blir det en mustig utmaning när det är cykellopp tre dagar efteråt. Men en nyttig genomkörare i backe inför Kullamannen tio dagar senare. Kul ska det bli hur som helst och roligt att träffa lite nytt folk, har man det gemensamt att man ger sig ut på backlopp så har man åtminstone gemensam form på pannbenen att prata om…

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*