Hundra på hundra dagar

BLOGG100

Jag har anmält mig och bloggen Springcalle.se till initivativet Blogg100 som går ut på att skriva 100 inlägg under 100 dagar. Varför det då? Först och främst för att det var utmaning som triggade mig, jag har ju fått upp en del värme i bloggen på senaste tiden och jag vill ta det ett ännu ett steg. Det är alltid lättare att göra mer och bättre med ett mål framåt. Motivation har jag men det här ger en extra krydda att skriva loss.

Så här skriver Fredrik Wass, initiativtagaren till Blogg100, om syftet.

Att blogga handlar om att investera tid i en egen plattform och inte någon annans mötesplats. Det handlar ibland om kunskapsdelning och ibland om att bygga relationer med andra. Det finns också en möjlighet att reflektera över den yttrandefrihet som människor före oss kämpat sig till och vetskapen om att vi alla kan tala fritt i ett öppet och demokratiskt samhälle. Och sen är det kul också.

För min del har jag ytterligare motivation. Dels att få riktig fart på mitt bloggande för att jag vill det, men med det kommer också mer arbete med research, att hitta uppslag och tänka i fler och andra banor – det ser jag fram emot. Sen finns förstås en nyfikenhet om aktiviteten i sig kan locka nya läsare. Tanken på nya besökare ställer också andra krav, om jag vill att de kommer tillbaka så behöver jag lyfta blicken och skriva intressant samtidigt som jag håller fast om grundtanken med mitt bloggande. Jag tror faktiskt att mycket kommer utvecklas och upptäckas längs vägen här, det ska bli riktigt spännande och lärorikt.

Bloggen ombyggd och jag är förberedd

Det har varit på gång länge men inför Blogg100 så prioriterade jag och gjorde slag i saken. Jag har under den senaste veckan ägnat kvällar och nätter vid sidan av jobb och familj till att bygga om bloggen till nytt format. Jag har länge stört mig på att gamla, men i mitt tycke intressanta, inlägg alldeles för fort och lätt försvunnit bakåt i arkivet. Jag ville ha något mer hanterbart, visuellt och med magasinkänsla. Det tycker jag att jag hittat nu och är nöjd med, så nu är plattformen redo för nya bloggtag.

Parallellt med bygget och anmälan till Blogg100 så har jag börjat förbereda mig i tanken och samlat inspiration och uppslag. Jag har en lista på 20-30 idéer och halmstrån att skriva om redan nu, men den listan kommer fort ta slut och med all säkerhet ändras för varje dag.

Jag önskar att jag samtidigt kunde lova 100 träningstimmar på 100 dagar, och tro mig att jag tänkt på det. Men det går inte ihop i livspusslet helt enkelt. Nu så, Blogg100, nu kör vi – full fart!

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*