I mål på Premiärmilen 2013, årets första löparlopp

LOPP & PRESTATION

Idag var det dags för Premiärmilen och ja – det gick! Mitt knä klarade sig hela vägen förutom en liten känning ungefär halvvägs, men det försvann fort. Nu efteråt känns inget heller, skönt nog. Eller det är ju inte riktigt sant för loppet känns rejält i hela kroppen. Att jag sprungit sammanlagt fyra gånger de senaste fem veckorna var tydligt och klart. Nu har jag ju tränat simning och gymat men det är inte samma sak, långt ifrån.

Konditionen är okej men har försämrats, löparmusklerna på flera ställen är klart tunnare än tidigare och vikten har jag inte heller hållit där jag vill ha den. Loppet gick bra men jag fick en bra statusrapport för formen. Jag hade egentligen sett fram emot att göra lite bättre ifrån mig genom att jag sett till att träna hela vintern igenom. Det är väl själva fasen att ett överbelastat knä nu på slutet ska tråka till det. Hur som, nya friska tag framåt!

Resultat och loppet i korthet

Starten-Premiarmilen

Men – trots gnället så är jag riktigt riktigt nöjd! I och med skadan så bestämde jag mig för att målet med loppet var att slå förra årets tid på 49.59 (!) och vara nöjd med det, förutom att slutföra alls. Resultatet blev minst sagt bättre, jag sprang in på 44.27 som är min näst bästa lopptid på 10 km och bara i sig en riktigt bra tid. Det resultatet blir moroten att klå på Hässelbyloppet i höst!

Loppet i sig flöt på i ett bra tempo för mig, jag höll noga koll på klockan och samlade på mig lite tid som marginal om jag skulle lyckas tangera 45 minuter. Vilket ju gick bra. Det finns egentligen inte så mycket att rapportera från loppet. Förutom det gamla paret vid 3 km markeringen som stod och tog på sig längdskidorna för en skidtur. Då kunde jag inte låta bli att le och än en gång konstatera att det är en lång vinter i år…

Första gången i tävlingsklass

För första gången någonsin var jag anmäld till tävlingsklass och inte motionsklass på loppet. I det här fallet betyder det inte licens eller klubb eller så, utan vilken måltid man siktar på. Tävlingsklass på Premiärmilen var sikte på under 43 min för herrar. Väldigt ambitiöst när jag anmälde mig men inte alls orimligt.

Hur som helst var skillnaden i stort att det var lite mindre folk när jag anlände och därmed kortare köer till väskinlämning och toaletter. Den andra skillnaden att det faktiskt gick fortare i start och på loppet än motionsklass. Så absolut positivt men ingen superskillnad förutom den mentala och faktiska tidsjakten!

Tjuvstart av arrangören

Vid starten så berättade speakern en anekdot om att de vid de första loppen hade haft amerikanska fotbollsspelare i starten för att förhindra tjuvstart. De har de inte inte haft på ett tag nu och det är ju skönt. Strax därefter berättar speakern att nu är det en minut kvar till start och… Pang! Där går starten. En minut före start och det är bara att börja köra. Det blev en del skratt i startfållan och speakern har en ny anekdot till nästa år.

Det här var tredje gången jag sprang Premiärmilen, och jag tycker både att det är ett trevligt lopp och att det är bra med ett lopp så tidigt för att komma igång med säsongen. Det blir till att anmäla sig för 2014 också skulle jag tro!

2 Kommentarer på I mål på Premiärmilen 2013, årets första löparlopp

  1. Tappas kondition??? Och så slår du förra årets tid med 5 minuter… Haha! Grymt bra jobbat! :-D

    • Haha, jaa det kanske lät kaxigt :) Men det jag menar är att jag började min “löparkarriär” 2012 med det här loppet. Sedan dess har jag tränat outtröttligt hela tiden. Med lopp under hela årssäsongen, och längdskidor under vintern. Hade jag fått springa det här loppet för en fem-sex veckor sen innan knäskadan så hade jag sprungit märkbart fortare är jag säker på.

      Så jag menar det inte så kaxigt utan att jag faktiskt tappad en del under min skadevila – men okej, det är kanske inte så mycket att jag ska gnälla ;-)

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. #Blogg100 - en utmaning vi antar, på vårt sätt - Webbevakningsbloggen
  2. Vi antog och klarade #blogg100-utmaningen! | Webbevakningsbloggen - Webbevakningsbloggen

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*