I mormors ställe så springer jag

MOTIVATION

Salomon är duktiga på att sätta ihop och sprida inspirerande videos, de jag kikar på handlar oftast om traillöpning, om Salomon Trail Team eller om upplevelser. Den här senaste fick jag idag och tittade först lite snabbt på. Sen tittade jag igen, sen både tittade jag och lyssnade jag. Då kom jag att tänka på mormor.

Mormor är 87 år gammal och ganska skröplig. Hon har inte kunnat gå utan rullator på väldigt väldigt länge, med krämpor i höfter, knän och ben. Vi tar ut henne i rullstol när det är dags för promenad och även då orkar hon inte så länge.

Vid ett tillfälle för en tid sen frågade vi mormor om “vad hon önskar sig helst av allt?”. Svaret var för så hjärtskärande att det följer med mig än idag: “Helst av allt skulle jag vilja kunna springa, springa på stranden.. flyga fram, som när jag var barn…”

Det tänker jag på då och då när jag är ute och springer eller när jag åkte skidor i vintras, och det är trots det sorgliga i det mycket motiverande och inspirerande för mig – jag har en kropp som är frisk, som funkar och jag både kan och vill röra mig. Jag rör mig mer än någonsin och är i mitt livs form just nu och njuter av det.

De här tankarna väcktes ur filmen – mormor, jag springer nu när du inte kan längre.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*