Otroligt peppad för löparåret 2013!

INSPIRATION

Så blev det ett nytt år med nya tag, utmaningar och mål. Jag sparkade igång året med att ha slutat snusa, börjat skala av några överflödiga vinterkilon och att ladda för ett år av rörelse och kraft. Redan första dagen på året drog jag på mig mina Icebugs och sprang 13 km året till ära. På blankis, i full fart. Det var då ett tag sen jag inte sprang i skog eller i snömodd så jag kände mig som ett sockerchockat barn.

Det kändes som att jag flög, det smattrade av dubbar i isen, jag tryckte på i nerförsbackarna, bet ihop och gasade i uppförsbackarna och forsade fram på de flacka partierna. Helt underbart, och där och då kände jag verkligen hur fantastiskt löparåret kommer att bli. Jag har faktiskt lyckats behålla väldigt mycket av formen jag byggde upp under förra året. Väldigt väldigt skönt att slippa börja helt från början.

Framåt, bakåt och mittemellan

Jag tänkte först att jag skulle skriva om förra året och reflektera. Men det vill inte riktigt rinna ur fingrarna och finns faktiskt spritt i förra årets inlägg. Så jag väljer att snabbsummera 2012 och mer gå in på vad 2013 ska innehåll. Vilka utmaningar som ligger framför mig och vad jag ser fram emot. Plus vad jag kommer göra mer än att springa, både andra grenar och att jag kommer starta ett särskilt projekt.

Snabbsummering av 2012

Det var ju faktiskt först i februari förra året som jag började springa på riktigt. Innan dess var det några kortarte perioder och några få lopp men inte mycket mer. Redan när snö och is låg kvar tog jag årets första löpsteg och fick känna känslan av tunga och tröga ben, håll, hur hjärtat pressades upp i halsen och hur svetten lackade. Inte alls i katastrofal form men ändå att börja lite från början med konditonen förstås.

Men jag fortsatte och framför allt så bokade jag ett lopp. Det satte verkligen fart på mig och höll mig igång. Första loppet var Premiärmilen 10 km och efter det blev det 12 till, både asfalt, trail och terräng. Bland annat Stockholms Brantaste, Lidingöloppet, Stockholm Trail, Stockholm Halvmaraton, Kolmårdstrailen, Tjurruset och Hässelbyloppet.

Sen när jag väl kom i form blev jag så peppad att jag halkade in på idén att prova ett triathlon. Sagt och gjort så fick jag lägga till simträning och cykelträning i mixen och även gym förstås för att stärka mig för alla grenar. Så i augusti var det dags och jag genomförde Lidingö Triathlon på sprintdistans och det var riktigt roligt. Så roligt att det blir mer av den varan under året som kommer!

Mot slutet på säsongen blev det lite väl många lopp på en gång och jag var rätt slutkörd. Jag minns bilden sambon tog på mig innan jag åkte till Hässelbyloppet, sittande i badet med en kaffekopp och en Snickers, olycklig och trött. Det gick bra ändå på loppet, men att inte ta i för mycket har jag lärt mig av till nästa år… skulle man kunna hoppas i alla fall.

Nu har 2013 års utmaningar och glädje börjat!

Som sagt hoppas jag att jag lärt mig att inte ta i för mycket. Samtidigt så har jag bokat 14 lopp hittills och kommer boka två till när anmälningarna öppnar. Men jag tror det ska funka, det hjälper att det är vilo- och träningstid mellan dem ändå. Sen är det en blandning av grenar också, längdskidor, löpning, simning, triathlon och kanske ett cykellopp med lite tur.

Förutom att prova vingarna i nya grenar, slipa på personbästa och jobba på mina mål för året så har jag ett par riktigt maffiga utmaningar att sätta tänderna i. För det första ska jag springa maraton för första gången, två gånger till och med. Först ut är Stockholm Marathon i juni och i augusti dags för kamp med Fjällmaraton i trailterräng. Jag har aldrig sprungit längre än tre mil någonsin så det känns stort med maraton överhuvudtaget och ställer krav på förberedelserna.

En annan rejäl utmaning är Vansbro Triathlon. Det är nästan vansinne faktiskt, distansen är en halv Ironman. Till det har jag ännu inte en racercykel, bara gjort ett enda triathlon-lopp och har dessutom bokat in Vansbrosimningen dagen efter. Vi får väl se hur det ska gå, men spännande kommer det att bli!

Jag känner att det här året kommer att bli riktigt roligt, och det har redan börjat. Nu blir det fullt ställ och håll alla tummar för att jag kan hålla mig skadefri!

Inlagg-peppad-lopararet-2013

2 Kommentarer på Otroligt peppad för löparåret 2013!

  1. Låter som 2013 kommer bli ett riktigt spännande år! :-)

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*