Kolmården satsar tredubbelt i år

TIPS OM LOPP

Vad roligt det är när det går bra för ett bra arrangemang och lopp. Jag har sprungit Kolmårdstrailen vid två tillfällen, det vill säga alla gånger det hittills arrangerats och det känns som att jag har en relation med loppet. Första gången 11 km, andra gången 21 km. I år blir det tyvärr inget av, men jag måste säga att det är ett av de roligaste och charmigaste loppen jag sprungit i väldigt fin och stundtals teknisk terräng. Detta trots att det verkligen inte gick som tänkt på senaste loppet.

Första gången jag sprang så gillade jag loppet från första stund, det var litet och charmigt med mycket glädje och vilja som genomsyrade hela arrangemanget. Året efter hade det vuxit men med samma genuina känsla. Och i år har det vuxit rejält med fler lopp inom loppet så att säga.

Från ett lopp till tre lopp

I år består Kolmårdstrailen av tre olika lopp. Dels Kolmårdstrailen som är en del i Salomon Trail Tour 5,7, 10 och 21 km. Dels Kolmården Vertical, ett backlopp med 300 höjdmeter på 4 km. För kort? Hur fort kan du komma till toppen då? Dels Kolmården Trail Marathon, och med trail menar man trail, fördelningen på banan är 37,5 km stig, 4 km grusväg och 500 meter asfalt.

Jag håller tummarna för att det blir riktigt bra lopp i år igen och ska planera för ett återseende under nästa år!

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*