Kullamannen Ultra närmar sig snabbt, och nu blir det faktiskt dubbla lopp

UTMANING

Lagom till målgången på Gran Fondo Stockholm så har fokus flyttats till nästa utmaning, och nu närmar sig Kullamannen med stormsteg. På lördag är det dags för premiären för mig på ultralopp och årets första lopp i Salomon Trail Tour. Sen är det inte bara ultralopp utan ultra trail i teknisk terräng, som att det inte räckte med distansen på 53 km. Jag vet inte riktigt hur jag ska känna, det ska bli en superrolig helg torsdag till söndag med arrangemang, stämning och med Salomongänget. Men jag har stor respekt och bävan inför den fysiska utmaningen.

Men den nervositeten hamnar i skuggan av peppen som tur är, och har inte hindrat mig från att hänga med på ett annat Kullamannen-lopp redan på torsdagen. Loppet “The Dark Side”, ett 9 km långt tekniskt mörkerlopp med reflexbana och pannlampa. Å ena sidan vet jag inte hur smart det är så nära det stora loppet och jag tänker också lite på risken att trampa snett. Jag får väl följa mina egna tips, men å andra sidan blir det en riktigt rolig start och kul att komma i stämning och få känna lite på terrängen – så jag kör!

Sen ser jag väldigt mycket fram emot att träffa nytt folk! Jag har en hel del nyfikna frågor på läppen till rutinerade långdistansare om förberedelser, packning, strategier och annat. Det blir en del bloggande mellan varven, inte minst för alla olika evenemang som jag ska gå på. Sen ska jag faktiskt hålla låda en stund själv också för ett litet gäng. Lite mindre om löpning faktiskt och mer om just bloggande och sociala medier, det ska bli roligt. Nu blir det mest vila de närmaste dagarna, lite simning och gym på sin höjd men annars fokus på mental förberedelse. Plus lite packning, planering och logistik som alltid hör till.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*