Laddar inför höstens nästa äventyr

ÄVENTYR & UTMANING

Lagom till att ett lång och skön semester tagit slut så är det dags att ladda upp de sista veckorna inför höstens nästa äventyr – Höga Kusten Trail. Jag vet inte riktigt vad det är med det där loppet, men jag blir peppad bara av att tänka på det. Det är jag inte ensam om heller, alla jag pratat med om det verkar känna samma sug och glädje. Roligt förstås men nästan lite underligt, det är ju första gången det körs.

Semester och träning gick tydligen inte ihop

Sen får vi väl se hur det går på loppet, en härligt upplevelse och äventyr känns garanterat men själva prestationen återstår att se. För ärligt talat har semestern varit förödande för träningen, jag har bara sprungit några enstaka och få gånger, simmat ett par korta turer men inget av det har varit särskilt roligt. Jag har velat fokusera på annat och mest vila och ”offline”-läge, så även bloggen och den träningsenergi som det sammanhanget ger mig har varit tyst.

För Amfibiemannen som jag körde mitt i semestern så hade jag tur att all form inte hunnit rinna av mig, men nu är det lite sämre ställt med kropp och kondition. Då menar jag inte att det är katastrof, men för 4 mil skogslopp i så pass kuperad terräng som på Höga Kusten Trail, då är det med all säkerhet roligare att vara stadigare på löparbenen. Det blir att planera och sätta igång ordentligt den tid som återstår till loppet.

En tur till Skuleberget skvallrar om ett tufft lopp

Jag var förresten och rekade i Höga Kusten under semestern med lilla familjen. Vi tog en halvdagstur för att titta närmare på området och möttes av ett häftigt landskap, det kommer bli ett mycket vackert lopp! Vi åkte till Skuleberget och gick upp till toppstugan och ner igen, men hann inte titta närmare på Skuleskogen tyvärr. Men jag kan väl säga att det kommer bli maffigt med den kuperade terrängen och riktigt bra traillöpning, det blir till att nöta lite i Hammarbybacken redan i veckan.

Det var kul och nyttigt att få en försmak på plats, för häromdagen började jag kika närmare på bansträckningen och etapperna. Om du ska springa så kan jag rekommendera att både titta på karta och läsa beskrivningarna av bansträckningen – det inger både respekt och inspiration! Sen funderar jag också på tidsgränsen som är uppsatt, att man har 14 timmar på sig för sina 43 km. Det är rätt lång tid… det måste betyda att det blir lite motstånd på banan…

Hur som helst, kul ska det bli! Vi blir ett litet gäng på fyra personer som åker upp och bor på mitt lantställe någorlunda i närheten, och gör en hel helg av det hela så att säga. Sen kommer vi träffa en hel del löparvänner på plats, både gamla och nya ansikten och det ser jag fram emot! Inte minst trevligt folk från både Salomon och Team Nordic Trail med Miranda Kvist i spetsen, som för övrigt springer för fullt i längs banan i den senaste videon här nedan som Höga Kusten Trail har släppt.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*