Mitt första lopp på längdskidor!

Stockholm-Ski-Marathon_640

Idag var premiären för mitt första lopp på längdskidor! Premiären var egentligen tänkt att gå av stapeln tidigare på Intersportloppet i Mora, men nu blev det istället det andra bokade loppet i ordningen – Stockholm Ski Marathon, 46 kuperade kilometer att testa krafterna och skidtekniken på.

Stockholm-Ski-Marathon-Mallinjen_200Eftersom jag inte har rutin på skidlopp och började åka skidor för bara två månader sen, så ställde jag mig ödmjukt lååångt bak i startfältet. Startskottet gick och vi makade oss rätt långsamt framåt. Förklaringen till farten kom fort, det blev en tvär högersväng och en klättrande klunga fick saxa hårt uppför en slalombacke. Det gick fort att bli varm kan man väl säga.

Loppet bestod av tre varv om 15 km plus distans i start och målgång. Tyvärr med riktigt dåliga spår, stundtals katastrofala faktiskt men det var bara att köra på med konstant varierande fäste och glid. Första varvet så tog jag i skapligt men inte för mycket trots att jag var pigg och alert som man är i början. Andra varvet gick något långsammare, men på tredje när krafterna började tryta så pressade jag på. Det slog mig nämligen efter två varv att jag kanske skulle kunna gå i mål precis under fyra timmar.

Stockholm-Ski-Marathon-Grabbarna_200Men se det gick inte. Eller det kunde faktiskt gått, jag hade två minuter till godo och ångade på i full fart. Då upptäckte jag att arrangören med lätt sadistisk humor lagt målgången i toppen av samma slalombacke som vi startade i. Så det blev att saxa och klättra den sista krafterna ur benen, och det gick inte fort. Så det blev inte målgång på 4 timmar, men inte långt efter 04:02:10.

Jag är riktigt nöjd med loppet, det tog på krafterna men var kul och okej slit hela vägen. Det blir definitivt mer av skidlöpningen, både träning och lopp! Nästa bokade lopp för längdsskidor är Engelbrektsloppet nästnästa helg, 6 mustiga mil att bita i.

 

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. #Blogg100 - en utmaning vi antar, på vårt sätt - Webbevakningsbloggen
  2. Vilse med vallan - nya prylar | Springcalle.se

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*