Mitt nya ljus i mörkret

NY PRYL

Pannlampa Silva Ninox

Det blir mörkare ute, tidigare varje dag så det nästan gör att man vill åka hem från jobbet mitt på dagen för att få sig en bra runda i dagsljus. Då gäller det att hålla linjen för att få träningen att funka under hela vintern, vilket i mitt fall just nu betyder – ny pannlampa. Senare kommer fler saker förstås, andra kläder, dubbade skor etc men än så länge behövs bara lite mer ljus skönt nog.

Jag har kört med pannlampa tidigare, men nöjt mig med rätt kassa sorter innan jag på senare tiden ”fattat” att det finns pannlampor som är anpassade för träning, inte bara för när proppen går. Så jag tog en närmare titt på de jag har, där den ena är en typ 39 kronors ruggigt plastig variant. Den andra är helt klart bättre, men sitter inte riktigt stadigt på huvudet. Plus att den är ”platt” mot panna och läcker ljus rakt ner över ögonen. Inte så farligt, men när jag väl börjar tänka på det så stör det mig hela vägen längs rundan, nästan så jag vill ha keps under.

Dags för ny pannlampa – men vilken?

Det var dags för något nytt och funktionellt helt enkelt. Inte så att jag gjorde en jättestor sak av det, men spanade lite på nätet och i de senaste numren av Runner’s World där de har haft tester och jämförelsen av olika lampor. Det gav mig några uppslag förstås, och nu har jag skaffat mig en ny rackare.

Det blev en Silva Ninox, bra prestanda och ljusbild, lätt vikt och helt vattentät. Drivs av vanliga AAA-batterier, och den har fått rätt bra kommentarer på webben. Jag har redan hunnit prova den två löprundor och är minst sagt nöjd med den. Den sitter som en smäck, ljuset är starkt och bra, steglös vinkling och sitter en liten bit framför huvudet så den inte läcker ljus i ögonen.

Nästa test är att springa med den i mer obanad terräng och på stigar i mörkret. Håll alla tummar för att ljuset räcker till och jag slipper stukningar och skador…

Utbud, behov och produkttest

Självklart finns det mycket bättre och framförallt mycket dyrare varianter på marknaden, det gör det väl nästan alltid. Men det är det inte riktigt dags för än, jag får växa in i det senare – om det behövs alltså, jag ser klart som det är redan med den här.

Här är ett produkttest av lampan:
http://www.iloveoutdoor.se/produkttester/15-elektronik/399-silva-ninox-har-testats

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Säsongens pannlampa för mörkerträning i flera former - Springcalle.se

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*