Nervös laddning inför Vätternrundan

FÖRBEREDELSER

På natten till lördag är det dags, min första Vätternrunda och 300 kilometer cykling. Premiär för lopp i min allra nyaste träningsgren alltså, och då även det största och längsta till råga på allt. Det känns stort, nervöst och jag har stor respekt för avståndet. Häromveckan gjorde jag mitt längsta cykelpass hittills på 10 mil och bara det kändes väldigt långt – och ömt i kroppen. Jag har samlat på mig ca 55 mil träning i benen och rumpan, rekommendationen är att ha minst 100 tränade mil under våren. Men det ska nog gå, jag är i alla fall mycket mer bekväm med cykeln nu än vid de första vingliga turerna.

Vatternrundan-Logo-250Förhoppningarna är stora, förväntningarna är ganska låga. Jag har som mål att först och främst ta mig runt och i andra hand ta mig in på max 12 timmar. Väldigt gärna mindre än så, inte för att sätta någon supertid utan för att slippa hålla på längre… Andra små mål eller förhoppningar är att inte ramla, att det blir fint väder, att inte rumpan gör alltför ont.

Igår körde jag sista lugna och sköna cykelpasset och allt kändes bra, nyservad cykel och inga krämpor i kroppen. Så lördag morgon vid kl 01.58 har jag min starttid, om jag inte byter till något senare för att slippa ha lampor och reflexer. Håll gärna en tumme när du vaknar på lördagen, då har jag kanske avverkat halva loppet och ångar på som bäst!

2 Kommentarer på Nervös laddning inför Vätternrundan

  1. Jag är också dö-nervös inför Lerum Vildmark på lördag.
    Så länge vi gör vårt bästa…. Right? ;-)

    Lycka till!

    • Ja eller hur – och så länge man inte skadar sig och i de flesta fall har kul längs vägen :-) Läste på om Lerum Vildmark, verkade fint, roligt och spännande, plus charmigt lokalt och lagom stort. Vilken distans har du valt? Lycka till hur som helst!

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*