Ny trend? Lopp med fest och riktig färg

TIPS OM LOPP

På senare tid har jag lagt märke till marknadsföring för en typ av lopp jag inte sett förut. Lopp där fokus är fest, upplevelse och – riktig färg! Det verkar vara rätt vanligt i en del andra länder och inte minst USA. Upplägget är i regel ett lopp på 5 kilometer längs publikvänlig slinga, högt tryck med musik, pepp och feststämning.

Längs vägen vid ett flertal punkter så sprutas man ner med färgpulver från större kanoner och mindre som funktionärer roar sig med. Olika färger ända in i mål tills hela löparhögen ser ut som regnbågar. Solglasögon är ett måste med andra ord, lite körigt annars. Kolla in videoklippen längre ner så förstår du.

Idén går ut på att ha roligt

Varför gör man det här då? Svaret är nästan – varför inte? Idén och syftet är att göra något roligt och uppleva något annorlunda helt enkelt. Jag har upptäckt två lopp av samma typ, dels The Color Run med tagline “The happiest 5K on the Planet”, dels Color Me Rad som bland annat beskriver loppet så här:

Color Me Rad är ett lopp på 5 km som startar i en storm av färger och fortsätter med färgkanoner och färggranater som garanterar att din framtid blir ljusare, din partner mer tillgiven, din chef trevligare, din bostad mer trivsam, ditt liv mer hälsosamt och du själv lycklig och fylld med energi!

Om du inte springer lopp normalt sett, varför inte köra ett “color-lopp”? Jag kan föreställa mig att man verkligen inte har en tanke på om det är jobbigt att springa eller inte, det är fullt med färg och leenden istället! Kan det här vara en ny trend? Det har ju de senaste åren dykt upp en del nya “speciella” lopp med olika inriktning, till exempel Tough Viking. Något annorlunda än vanliga lopp på ett eller annat sätt. Jag tycker det är kul, det är roligt att det händer något och att det är kreativt.

Color Me Rad och The Color Run

För loppet Color Me Rad finns datum och plats fastslaget, 7 juni på Solvalla i Stockholm, läs mer på hemsidan eller Facebook. Loppet The Color Run har i skrivande stund ingen tid och plats klar, men håll koll på loppets hemsida eller Facebook-sida.

Video – Color Me Rad

 Video – The Color Run

Bilderna i inlägget är hämtade från loppens hemsidor eller Facebook-sidor.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*