Ny utmaning bokad! Halv ironman på Vansbro Triathlon 2013

UTMANING

Det är med både glädje och nervositet jag anmält mig till Vansbro Triathlon. Det är en rejäl utmaning och ingen direkt lätt triathlon-distans. Min premiär på Lidingö Triahtlon i augusti känns väldigt mild i jämförelse. Då var det sprintdistans med simning 750 m, cykling 20 km (på mountainbike) och 5 km löpning.

Nu hoppar jag över olympisk distans och medeldistans för att gå direkt på en halv ironman. Lagom va? En halv ironman är 2 km simning, 90 km cykel och en halvmara löpning, 21 km. Jag noterar även att jag inte ens har en cykel än.

Så jag är lite nervös av kombinationen av distanser och helt enkelt mycket tunn erfarenhet på cykel. Jag har massor att lära mig till den 6 juli då startskottet går, men allt det där löser sig. Nu är ju tävlingen bokad, och målet satt – då är det bara att köra!

Vi får väl se hur det ska gå 2013, det börjar fyllas på i tävlingskalendern redan. Lärdomen från i år om för många lopp och framför allt för tätt efter varandra måste jag komma ihåg på något sätt. Men kul ska det bli, med stora drömmar och mål som jag verkligen ser fram emot!

2 Kommentarer på Ny utmaning bokad! Halv ironman på Vansbro Triathlon 2013

  1. Trevlig blogg, jag hittade hit via Twitter, jag bloggar själv om löpning, har gjort så i över tre år och funnit att det kompletterar mitt springande på ett roligt och utvecklande sätt! Dessutom börjar jag alltmer också uppskatta att springa i skogen, främst på träning ännu så länge. När jag väl tävlar har jag ofta vissa tidsmål jag vill uppnå så där håller jag mig till mera lättsprunget underlag ännu så länge. Jag införskadde mina första trailskor från Inov-8 i höstas och jag måste säga att de tillfört ytterligare en dimension till skogslöpningen! /Staffan

  2. Wow, vad spännande!
    Cykling och löpning hade jag kanske klarat. Men jag är sååå dålig på att simma… haha! Bröstsim funkar, men crawla går inte. :-D

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*