Nybörjare igen – det är dags att skaffa cykel och börja från början

NYBÖRJARE

Eftersom jag har anmält mig till en halv ironman i samband med Vansbro Triathlon i början av juli, så vore det ju listigt att:

 1. Ha en cykel
 2. Ha rätt utrustning och tillbehör
 3. Ha cyklat på cykeln
 4. Ha hunnit lära mig något…

Med andra ord är det dags att bli nybörjare igen för jag vet ytterst lite om racercyklar för landsväg, varken om själva cyklarna eller cyklandet. Det jag har cyklat på sen jag kan minnas är mountainbikes och någon gammal damtralla. Så det här ska bli spännande, en tekniksport minsann!

Cykel-Kuggar

Det känns som väldigt kort förberedelsetid, och tyvärr har jag lagt ut så mycket pengar på lopp och träningsutrustning under vintern och förra säsongen att det kommer bli en snål budgetstart på cykellivet. Men det får funka, det är benen som får betala det priset antar jag…

Förutom utmaningen med racercykel så känner jag viss nervositet. Jag har ju bara genomfört ett enda triathlon någonsin, den kortaste distansen och med mountainbike. Nog för att jag springer och simmar regelbundet, men att gå från det till en halv ironman med 90 km cykel kanske inte var det listigaste. Men desto mer utmaning, eller hur?

Till helgen ska jag ut och titta på alternativ till cykel, och lära mig mer om alla märken, termer och prylar – håll tummarna för att jag hittar min cykelkompis!

4 Kommentarer på Nybörjare igen – det är dags att skaffa cykel och börja från början

 1. Lustigt att du skriver om detta, har precis tillbringat hela morgonen med att slita mitt hår över cykelbeslut. Finns på tok för många alternativ. Men jag räknar med att du återkommer med en guide efter helgens research! :)

 2. Hehe, ja.. jag kommer åtminstone ha en fin lista på de cyklar jag egentligen ville ha men inte kunde skaffa just nu :-)
  Är du också på gång med tankar på landsvägscykling i någon form alltså? Jag har lite blandade känslor för det, men det får ju visa sig hur cykellivet är när jag väl kommer igång.

  • Nä, inte riktigt. Vill ju ha en bra pendlarcykel, men samtidigt ska den vara snabb och rolig också, eftersom jag ändå använder den så pass mycket. Kärringsnurra är inte min grej, har jag kommit fram till. Det lutar åt någon slags hybrid mellan MTB och racer. Nästa problem är dock att alla såna är skitfula, och jag vill ha en snygg cykel. Ja, du hör ju. Jag och beslut alltså.

 3. Jsn Boman // 2013/03/08 vid 08:34 // Svara

  Funderar på samma sak Calle, även om det kanske är i senaste laget. Men det finnsså mycket att välja mellan. Men du testar du utbudet.
  Jan

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. #Blogg100 - en utmaning vi antar, på vårt sätt - Webbevakningsbloggen

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*