Om Springcalle, min blogg om löpning

Det första inlägget

Om Springcalle, min blogg och löpning

Det känns nästan som att ladda upp inför ett lopp, att ladda upp inför den här bloggen. En långdistans där jag inte vill bryta längs vägen, samtidigt som det är svårt att veta hur hela distansen kommer se ut, och om krafterna kommer att räcka.

Under året har jag kommit på mig själv att fler och fler tillfällen tänka ”det där skulle varit roligt att skriva ett blogginlägg om”. Allt från lopp med förberedelser och upplevelse, till träningsrundan, betraktelser, små lärdomar, tips och tricks som jag snappat upp och provat. Så tanken är inte ny, men det var först nu jag gick från tanke till verklighet.

Ämnen och svårigheten

Sen jag började snickra på bloggen så har jag funderat kring ämnen att skriva om, inte bara sånt som kommer framåt, utan också tillbakablickar i alla möjliga former. Jag har fått ihop en ganska omfattande lista på saker som det vore roligt att skriva om faktiskt. Det ska bli spännande, hoppas jag bara får ihop det på vettigt sätt…

Den enda svårigheten är nog inställningen till vem jag skriver för. Löpare är ju i regel ganska inriktade på sig själv i slutändan, även om man springer tillsammans ibland. Det kan snabbt bli tråkigt både för mig själv och eventuella läsare om det är alldeles för självinriktat. Jag tror att jag kommer utgå från mig själv, det är ju där uppslagen kommer ifrån, men ändå anstränga mig för skriva så andra kan reflektera. Både vana löpare, men i många fall med för mindre vana löpare.

Min löparkarriär

Min egen ”löparkarriär” är inte så lång egentligen. Jag skulle vilja påstå att jag egentligen bara sprungit i två och ett halvt år värt att prata om, och inte ens sammanhängande. 2010 sprang jag och en bit in på 2011. Sen ett uppehåll tills jag tog nya tag nu 2012.

Men det har varit en resa, med mängder av lärdomar. Både lärdomar om löpning i sig, och om mig själv. Det är därför jag vill skriva om tillbakablickar, för det är så många saker på resan som jag tror kan vara intressanta för någon som vill närma sig löpning, få insyn i hur den världen ser ut, men med vinkel som är eller var någorlunda nära deras nivå.

Inte riktigt bara löpning

Sen kommer det inte uteslutande handla om löpning. Redan i år så kände jag att jag behöver komplettera träningen och variera mig. Främst av två skäl, dels för att kroppen behövde mer allsidig träning, och mentalt för att hålla inspiration och engagemang på hög nivå. Så jag har lagt till gym, mountainbike-cykling och simning. Det vill säga en Triathlon-kombination. Det kommer med andra ord finnas lite strössel av den varan här också, ovanpå fokuset på löpning.

Det var mitt första blogginlägg, om blogg och inlägg. Nu ska jag bara se var jag ska börja med själva löpningen!

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*