Om veckans inspirationsbild

INSPIRATION

Om veckans inspirationsbild

Alltså det kan ju kännas lite som Hemmets Journal eller Allers att ha ”veckans bild”. Dessutom ger det ju någon slags löfte om att bilden ska bytas ut en gång i veckan också, vi får väl se hur det går med det. Men tanken är god, tycker jag, eftersom det dels är för min skull jag vill ha bilden där.

Det kommer sig av en reflektion jag gjort vid många tillfällen när jag läser om löpning. Både på webb, i reklam för olika lopp, i tidningar och oftast då i Runner’s World. Att de allra flesta bilder som ska symbolisera löpning är:

– Ett par skor
– Ett par skor med ben
– Ett par skor med kropp
– Löpare bakifrån i motljus
– Löpare framifrån mitt i steget
– Flera löpare framifrån mitt i steget

Det jag har saknat, framförallt i sammanhang när det handlar om löpningens glädje och ”själ” är bilder som visar just känslan. Jag får ingen inte tillräcklig känsla av en person mitt i steget, i ett par skor. Lite överdrivet kanske, det är ofta bra bilder förstås. Och ibland är det faktiskt skorna man ska titta på.

Ur min egen synvinkel

Men det jag vill ha är ju det jag själv upplever – vägen framåt, i mina ögon. Stig, spår, väg, backe, natur och omgivningar. Det är ju min ”point of view” som jag känner igen. Fler bilder som ger mig känslan av att ”där vill jag springa” eller ”tänk att få uppleva den stigen eller miljön”.

Så i ren trots och för att jag vill inspirera just med den typen av bilder så har jag bestämt mig för att ha veckans inspirationsbild. Eller om jag döper om det vill något annat, vi får se.

Titta, njut och spring!

3 Kommentarer på Om veckans inspirationsbild

 1. Veronica // 2012/10/26 vid 18:11 // Svara

  Tips: skriv ett blogginlägg som kan ge lite tips till “nybörjarlöparen” (läs: soffpotatisen). Jag blir inspirerad av din blogg men behöver lite konkreta tips som gör att man kan komma igång. Har försökt flera gåmger men det slutar alltid med att jag lägger ner.

  Hur tänkte du själv när du började? Vad fick dig att komma igång?

  Något kul och enkelt lopp en amatör på riktigt låg nivå kan sikta på?

  Vore kul att läsa! :)

 2. Hej! Det ska jag absolut skriva om, och var en del av mitt syfte och ambition när jag kickade igång den här bloggen. Jag själv sprang 2006, 2010 och i år men inte mycket mer än så. Drabbad av samma periodarfenomen och hittade aldrig riktigt långsiktigheten i det. Men det känns annorlunda nu, med mål, tricks, erfarenhet och lite annat. Jag hoppas och tror att jag kan ge en vinkel och en “berättelse” som kan hjälpa.

  Snabbt svar om lopp: Parloppet i juni i Hagaparken, lite folkfestkänsla och lagom distans, http://www.parloppet.se. Visst, man behöver vara två men får man till det så är det extra kul och peppande med en “high five” när man möts.

 3. Inte alltid se4kert att mer kvstetilatre4ning e4r svaret. Underpresterande pe5 te4vling brukar snarare betyda att kroppen inte e4r tillre4ckligt utvilad (dina skadeke4nningar tyder ockse5 pe5 det), och du har ju redan via de tve5 andra te4vlingarna och annat fe5tt in del kvalitet. Se5 jag skulle ge5 e5t motsatt he5ll, och se till att du ff6rst och fre4mst blir fre4sch innan du ge5r vidare.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*