Paddlar och fenor för styrketräning i simbassängen

PRYLAR FÖR SIMNING

Det är på gränsen till att vara korkad helt klart. Jag får skylla på att jag varit så upptagen med mitt att jag inte undrat eller reflekterat tillräckligt för att tänka till. För det är klart jag noterat det, att ganska många som simtränar samtidigt som mig har haft lite fler prylar än mig. Simfenor, någon slags handpaddel, en flytpryl mellan låren och lite annat.

Jag har till och med provocerats av att någon i en bana bredvid simmar om mig gång på gång med sitt fuskande med fenor på fötterna. Självförtroendet blir inte på topp, särskilt inte när det tog tid att upptäcka fenorna och jag kände mig så otroligt dålig i jämförelse. Mina andra tankar har väl varit någon slags rehab-tillbehör.

Nu vet jag vad alla leksaker är till för

I efterhand stönar jag lite över mig själv. Men är hur som helst otroligt nöjd att jag nu upplysts av vad sakerna är till för. Förutom att de helt klart är till för mig, för att göra mig starkare i vattnet och pröva min teknik för att förbättra den. Då med det större syftet – triathlon där det ska simmas.

Dessutom blev jag riktigt glad. Fenor och paddlar ger ju faktiskt rejäl variation i simträningen, och en annan intensitet om jag vill. Då och då har jag ju fått slå bort tanken på det ibland monotona i att simma och simma och simma sina kilometrar och timmar på i princip samma sätt. Men nu blir det både lek och extra utmaning också!

Både styrketräning och teknikträning för simning

Det utrustningen i stort är till för är följande:

Handpaddel och dolme – ja, lite lustigt namn men dolmen är vad jag kallat för “flytpryl”, en klots som man sätter mellan låren och håller fast där. Dels för att inte röra benen och dels för att få flytkraft att då ligga bättre i vattnet. Man kör enbart med armar och handpaddlar som ger ett helt annat fäste och därmed motstånd i vattnet. Det här känns rejält i armarna om man vill, och när jag provade så visades direkt brister i min teknik som jag får jobba på.

Simfenor och flytbräda – med de här prylarna är det tvärtom benen som ska tränas och armarna som ska vara stilla. Fenorna ger som handpaddlarna ett fäste och ett motstånd i vattnet och benen får jobba mycket mer. Att det går fortare är bara roligt i en bassänglängd eller två, sen är det fullt fokus på att balansera mjölksyran tyckte jag.

Näsclips och öronproppar – detta har jag skrivit om förut, och är något som jag tycker är väldigt bra och bekvämt. Öronpropparna håller undan vattnet för att slå in och mot örat, vilket både är skönt för ljud och känsla men framförallt får man ingen yrsel. Näsclipset hjälper mig enormt för att slippa få kallsupar. Inget jätteproblem i bassäng i och för sig, mer i öppet vatten.

Som vanligt när det kommer till träningsprylar

Det blev som det så ofta har blivit när jag upptäckt ny utrustning. Jag handlade, både bildligt och bokstavligt – så det blev en hel uppsättning med alla de tillbehör som jag ville ha. Prylarna kommer definitivt att användas och känns redan efter en enstaka provtur som ett lyckat köp.

Ett litet tillägg bara. På bilderna kan man tro att jag är sponsrad av Head. Det är jag tyvärr inte. Utan för någon månad sen köpte jag nya badbrallor, som råkade bli Head i svart-vitt-orange. Så när jag nu köpte mig ett paket med prylar så föll valet så klart på ett erbjudande från Head i svart-vitt-orange. Det är ju inte fel om det ser bra ut tänker jag.

Head-Swimgear

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. #Blogg100 - en utmaning vi antar, på vårt sätt - Webbevakningsbloggen

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*