Riktigt bra videoklipp om simteknik

TEKNIKTRÄNING

Idag när jag i vanlig ordning spanade av apparna i telefonen så dök en bild upp på Instagram. Nämligen den här, upplagd av en Ironman-tränande Christer Dahlström som jag även följer på Twitter. Jag som är självlärd i min simning och crawlteknik men som är intresserad och snart ska ta PT-lektioner hajade till och läste extra noggrannt. Det var helt nya begrepp (en del egna) och ett upplägg på ett simpass som jag aldrig sett eller tänkt på.

Det bar sig inte bättre än att en del av arbetsdagen ägnades åt att leta efter och titta på videoklipp om simteknik. Jag brukar sällan lägga upp bara en video som blogginlägg, men idag så vill jag verkligen dela med mig av vad jag hittade. Ett av de första jag sprang på var på Jonas Colting som provade “simränna“, vattenvarianten av en vindtunnel. Det var intressant att se tekniken både ovanför och under vattnet.

Men sen hittade jag en serie jag verkligen gillade, pedagogiskt upplagd, tydlig och med många tips. Det finns förstås mängder av videoklipp därute men de här klippen fastnade. Jag tar med mig en hel del av det och ska prova det mesta på nästa simpass i veckan. Andning, armtag, vattenläge, riktning och tips för öppet vatten. Det är simcoachen Mikael Rosén som instruerar, riktigt bra tycker jag och det ska som sagt bli intressant att testa i vattnet.

Vattenläge

Armtag

Andning

Riktning

Öppet vatten

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*