Runacademy – löparcommunity med personlig coaching och träningsråd

TIPS & TRÄNING

För en tid sen läste jag om att ett nytt koncept var på gång att lanseras och förra veckan slogs portarna upp för Runacademy.se. En ny sajt som kombinerar flera delar i ett med kända namn i spetsen, till exempel Petra Kindlund. Dels är det ett löparcommunity för medlemmarna, dels en form av träningsdagbok men framförallt är det ett nytt sätt att förmedla löparcoaching och personlig träning. Med andra ord är det tillgängligt för alla oavsett var du bor. Idén är inte dum alls, att kombinera alla delar med både kunskap och funktioner på ett och samma ställe.

På Runacademy Online blir du coachad av Sveriges främsta löpare i form av Petra Kindlund, Kajsa Berg och Niclas Sjögren. Du får ett personligt anpassat träningsprogram där du varje vecka rapporterar din träning och tilldelas poäng utefter dina uppsatta mål. Genom pedagogiska videor, bilder och texter lär du dig allt om träningslära och löpteknik. Dessutom får du individuella kostråd.

Runacademy startade som, och är fortfarande, en löpargrupp för motionärer som delar kunskap om löpträning i kombination med glädje och löpning i flera former som grupplöpning och träningsresor. Basen är Stockholm men det är också en av anledningarna till sajten, med den så är alla välkomna att vara med.

Jag bestämde mig för att prova

Själva konceptet gjorde mig nyfiken på vad som fanns bakom kulisserna. Vad är det som erbjuds? Hur ofta? Kan jag få tips, idéer och inspiration till min löpning via sajten? Jag är intresserad rent allmänt, men efter kursen i löpteknik så har ögonen öppnats ytterligare för att det finns mer att lära. Så kunskapstörsten och nyfikenheten gjorde att jag slog till, jag registrerade mig för några dagar sedan och blev medlem.

Jag håller som bäst på att ta del av innehållet och få koll på sajten och upplägget, en recension kommer säkerligen senare. Men hittills har jag fått väldigt gott intryck av vad jag sett och som sagt, mycket på ett och samma ställe. Jag botaniserar bland texter och videofilmer för bland annat löpteknik, träningslära, träningsmetoder, styrketräning och kost. Dels nyttig information, pedagogiska instruktioner men också att få koll på olika begrepp. Har du till exempel koll på vad som menas med tröskelträning, fartlek och dynamisk rörlighet? Plus att det varje vecka är ett tema som till exempel backträning.

Svar på dina frågor och ditt eget träningsprogram

En sak som jag uppskattar och som jag hoppas håller över tid är att instruktörerna finns tillgängliga via sajten. Du kan ställa din fråga till dem och få svar, det är inte så anonymt. Nu har jag inte ställt någon fråga än och testat men det kommer! Det går också att få eller skapa personliga träningsprogram för olika mål, jag har provat några varianter av guider som resulterat i rekommenderat program – ser bra ut!

Hittills är jag nöjd och glad med andra ord och kul med något nytt i “branschen”. Prova gärna du med och se vad du tycker, första månaden är gratis så det finns inget att förlora.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*