Säsongens första långpass är avnjutet!

VÅRKÄNSLA

Efter att ha kommit igång med träningen i januari och ganska snabbt ökat både träningsmängd och distanser så var det dags. Dags för det första långpasset på 18 kilometer, en rundslinga jag gillar som går både på grus och i skog. Tills idag, i år, har jag som mest sprungit 12-14 km och inte så jättemånga gånger. Samtidigt som jag var säker på att det skulle gå bra så var jag ändå lite nervös, oklart varför men det var både pirrigt och stirrigt inför turen.

Fantastisk dag med underbart väder

Jag kunde inte valt en bättre dag att ta första långturen på, varmt i luften, blå himmel med strålande sol – underbart! Framförallt fokuserade jag också på att njuta av rundan, jag stannade till vid ett par tillfälllen för att andas och känna in våren. Bland annat stannade jag på ett ställe längs vägen där det finns en dricksvattenkälla, en lite speciell grej som ger en äventyrskänsla även om man är hemmavid.

Det gick riktigt fint att springa, jag lyckades behärska mig och hålla ner takten från start. Något jag kan ha svårt för annars, men jag ville ju att det skulle kännas bra hela vägen. Och det gjorde det, jag kunde också experimentera med löptekniken jag nyss lärt mig även om det var svårt att använda den i långsam takt och jag får inte helt grepp på den i uppförsbackar. Jag är riktigt nöjd med långturen, både som prestation och som upplevelse och ser fram emot nästa långtur som nog blir snäppet längre faktiskt.

Sasongens-forsta-langpass

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*