Säsongens pannlampa för mörkerträning i flera former

NY PRYL

I mitt förra inlägg förklarade jag ju läget, att det är lite av försök till nystart på gång, efter det inlägget så har jag varit ute på en liten löprunda minsann. Utan pulsklocka eller klocka överhuvudtaget för att inte stressa eller pressa mig själv. Det blev en lugn och fin runda med skogslöpning. Jag sprang på stigar och valde höger eller vänster vid stigkorsningarna alltefter jag kände för det. Jag har inte sprungit just i de skogspartierna så mycket förut så det blev faktiskt lite av en nyupptäckt precis utanför knuten.

Vid en korsning mötte jag ett gammalt par mitt ute i skogen som gärna ville hjälpa mig hitta. När jag svarade att jag springer för nöjes skull och ser var stigarna bär tittade de ganska misstroget på mig…

Källor till glädje och inspiration

Pannlampa-Box-300Det var rätt val av träning tror jag, det kändes bra och var lite roligt att ta mig fram över stock och sten, om än mycket långsamt och lugnt. Det fick mig att tänka på att jag nog måste se till att träningen framåt innehåller lite glädje. Vilket ledde till en helt annan sak, jag finner ju en del glädje i träningsprylar!

Väldigt nyligen upptäckte jag att min pannlampa från förra säsongen hade gått sönder. Jag och min sambo skyller glatt på varandra men oavsett så behövde jag ju en ny och fin pannlampa, eller hur? Den här årstiden och framåt är det ju i regel mörker som gäller för utomhusträning, både löpning, skidor och annat. En ny pryl, det kändes plötsligt riktigt kul!

Valet av ny pannlampa föll på…

Pannlampa-Unboxed-300Förra året blev det en Silva Ninox som jag skrev om här, och jag tittade på samma lampa i butiken. Lustigt nog stod det typ “new and improved” även i år… Hur som helst, den lampan var bra men under tiden jag använt den har jag konstaterat att jag vill ha mer ljus. Starkare och längre, men samtidigt förstås inte ha för tung eller otymplig utrustning. Större varianter kan ha batteriet i midjan med sladd upp till lampan. Så långt ville jag inte gå men jag hittade en mellanväg.

Det blev en Silva Trail Runner II – separat batteripack längs huvudremmen och inte kombinerat med lampan. Helt klart bättre prestanda än min förra. Jag har inte haft tillfälle att testa den fullt ut än, men det jag provat hittills verkar mycket lovande. I mitten av veckan ska jag ut och fälttesta den i kolmörkret, på skogsstig… det kommer bli ett bra test, för räcker den inte till så kommer jag nog tillbaka med stukade fötter.

Förutom ljus så är det ju plötsligt läge för justering av utrustning i stort. Handskar, mössa, flera lager och – kom ihåg reflexer!

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Nattlopp i skogen med reflexlöpning - Night Trail Run - Springcalle.se

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*