Simträning på gång med skaplig teknik

NYA TAG I BASSÄNGEN

Mitt senast loggade simpass var den 27 augusti förra året. Det var ett tag sen med andra ord, och egentligen har väl inget hindrat mig från att hålla igång sen dess men som tidigare nämnt har jag haft ett träningsuppehåll på kvartal. Eller förresten, jag gjorde ett premiärdopp för ett par veckor sen för att känna mig för. Det gick sådär faktiskt, väldigt flåsigt och jag fick stanna flera gånger och hämta andan. Tekniken var inte alls med mig och jag vevade och plaskade för fullt utan någon större effektivitet.

Men igår tog jag mig till simhallen igen för ännu en omgång. Det gick mycket bättre, mer fokus och jag undrar om jag inte lyft formen en nivå efter träningsveckan i Sälen trots allt. Jag behövde inte stanna och hämta andan utan kunde fokusera på att komma ihåg tekniken och få den att bli bättre. Det blev den, det mesta kom tillbaka till mig och verkade funka när jag koncentrerade mig. För det sitter inte riktigt i ryggmärgen än, så fort jag blir lite trött så slarvar jag – men det ska det bli fason på nu.

Jag började simma förra säsongen och hann utvecklas en del, trots att jag fortfarande är förvånad över att det har blivit roligt att simma. Men så är det ju, om man bli bättre på något och börjar behärska det så är sannolikheten rätt stor att det blir roligare. Jag har fortfarande väldigt mycket att lära och har börjat nosa på att ta en crawlkurs också.

Förutom den fysiska träningen så är det en ganska speciell känsla i simhallen på morgnarna, det är i regel en väldigt stilla stämning, lugnt och tyst men fullt av andra simtränande. Främst triahtleter som kör ett pass innan jobbet. Någon slags tyst gemenskap ligger i luften och allt bara funkar, även om man blir många på en bana så samsas man friktionsfritt. Skönt!

Simträningen i sig är ett bra komplement överlag, det är träning inne som man alltid kan göra oavsett väder. Det är milt men stärkande, och jag får till det på morgonen. Syftet är alltså dels bara träning, dels så får vi se om det blir något triathlon eller ett swimrun-lopp under året, och då vill jag vara förberedd. Men vi får väl se när det är premiär för simning i öppet och väldigt väldigt kallt vatten…

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*