Slätrakad i badhuset, allt för blickarna

HUMOR & FÖRBEREDELSER

I morse var jag i badhuset för en omgång simträning, och vilka blickar jag fick. Men den här gången var jag beredd. Så jag sträckte på mig lite extra och mötte dem, försökte inte ens skyla mig med handduken. Förra gången var det inte riktigt lika lätt, jag förstod inte riktigt och blev överrumplad när det sjönk in. Min första tanke då var ”wow, jag ser ut som en idiot”, och jag undrade vad de tänkte innan jag hoppade ner under vattenytan. Tänkte de att jag var nyopererad? Haft nattliga lekar för mig? Somnat först på en riktig grabbkväll?

Det jag inte tänkte på när jag klev in på första simpasset efter Lidingöloppet var att jag stod där i badbrallor och en överkropp med fint rakade bröstvårtor. En precisionsrakad cirkel runt varje bröst, och med lite behåring på resten av bringan så såg det riktigt speciellt ut kan man väl säga. Men numera bjuder jag på det, de får undra medan jag simmar lite extra strömlinjeformad.

Det hela handlar förstås om en löpargrej. Det finns ju en liten detalj som drabbar många långdistanslöpare, och samtidigt ett sätt att lösa den detaljen och problemet som många använder. Jag råkade ut för det ganska rejält i somras och har kontrat problemet sen dess.

När det lilla problemet blir stort

Det jag pratar om är förstås skavsår på bröstvårtorna. De där fina funktionströjorna som sakta nöter och gnider under de hundratals armpendlingar som görs på distanspasset. Jag minns särskilt ett tillfälle i somras, när jag sprang en lång och långsam tvåmilarunda i regnet. Längs vägen kände jag att det sved lite, men rättade till kläderna och fokuserade på annat.

Väl hemma klev jag in trött, matt och glad och tog av mig vindjackan, mötte sambon i hallen som stirrade, gapade och pekade på min vita tröja. I spegeln såg jag vad hon såg, två klarröda ränder av blod från bröst ner till tröjans kant. Det kändes fortfarande inte så mycket, men kall och blöt av regnet så var jag lite domnad överlag. När jag tog mitt varma bad kändes det desto mer, det var en hel del ylande och gnyende i badkaret de närmaste dagarna.

Enkel lösning med överkurs för behåring

Så sen dess lägger jag alltid en klick hederligt vaselin på och tejpar ett kryss med skavsårstejp över. Då slipper jag det hela skönt nog. Men, på de senare långloppen märkte jag att tejpen ofta lossnade av både vaselinet och all svett. Problem!

Lösningen blev självklart… nej, inte självklart alls, men lösningen blev att raka bröstet. Inte hela bröstet utan med varsam hand raka bort håret noga i en cirkel kring bröstvårtorna så tejpen skulle fastna ordentligt. Det gjorde den och gör fortfarande, funkar finemang.

Hur som helst, tipset mot skavsår är vaselin och tejp, och för att fästa är det bra med naken hud – men du som är hårig väljer ju själv, det andra tipset är att det kan bli spännande med omgivningens reaktioner ”after shave”.

2 Kommentarer på Slätrakad i badhuset, allt för blickarna

  1. Säger bara en sak: NipGuards. Kolla på http://www.runnersgear.se.

  2. Tack för tipset! Beställde från runnersgear.se nu, blir intressant att prova. Vore ju skönt att slippa rakningsmetoden :-)

    Kikade även in på din blogg ultrazebban.com – kommer följa och läsa mer, intressant att se hur långt du kommit på några år och vägen tid, inspirerande!

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*