Trippellopp med Stockholm Challenge

TIPS OM LOPP

Vill du ha en utmaning? Eller två, kanske tre? Tre på en gång? I så fall kan Stockholm Challenge vara något för dig. Det är inte ett triathlon jag menar, utan Stockholm Challenge består av tre separata lopp i en gemensam utmaning. Ett lopp med traillöpning – Trail, ett med cykling – Ride och ett med rullskidor – Rollerski. Alla lopp utgår från Globenområdet i Stockholm, cykel och rullskidor lördag 28 juni och trailloppet söndag 29 juli.

Rullskidor är inget jag provat än så det loppet står jag över, men cykelloppet spanar jag lite på. Trailloppet däremot, det ska jag köra! Det blir faktiskt tredje gången gillt jag springer Stockholm Trail som även är en del av Salomon Trail Tour. I år ska det gå bättre än förra loppet. Trots att det var lite trögt förra året så gillar jag verkligen loppet, fin trail, mycket bra bansträckning, skön upplevelse och härlig stämning!

När det gäller trailloppet så får jag se om något ändrats på banan. Förrförra året gick det som en labyrint flera gånger i Hammarbybacken som riktigt tog musten ur benen. Förra året var det ändrat till att vara en riktigt maffig backlöpning i Hammarbybacken, ända från botten till toppen. Efter 18 kilometers löpning kändes det rejält kan jag säga.

Inför loppet tänkte jag hänga med på några av arrangörens provlöpningar också, de hålls 23/4 kl 18, 11/5 kl 10.30 och 9/6 kl 18, samling vid Hammarbybacken – bra initiativ!

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*