Stötta Kungsleden och bli fadder – jag har börjat med tio meter

VÄLGÖRENHET

Idag fick jag syn på ett tips en statusuppdatering av Tidningen OutsideFacebook, ett tips om att “Kungsleden är till salu”. Jag hajade förstås till men så illa som det lät var det inte. Det var istället ett tips om initiativet Stötta Kungsleden och att Outside själv stöttat med en slant. Det hela handlar om att det behövs och är dags för att renovera och utveckla leden och då framförallt stugorna, vindskydden, bastu och utedass.

Statens pengar räcker inte till och initiativet för att nå i mål är helt enkelt idén och erbjudande om att bli fadder för Kungsleden, meter för meter. Jag läste igenom och slog till direkt, det här vill jag stötta. Att bli fadder kostar 25 kr per meter och jag gjorde en ödmjuk liten insats med tio meter. Det känns bra, och en vacker dag ska jag besöka mina meter!

Intäkterna från Stötta Kungsleden ska gå till att renovera och utveckla STFs stugplatser men också till spänger, vindskydd och ledmärkning. Minst 75 procent ska gå till upprustning och max 25 procent går till att täcka insamlingskostnaderna.

Läsa gärna mer om Stötta Kungsleden, mer om vad pengarna går till och hur du också kan vara med och stötta?

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*