Ett lopp som tar fågelvägen bokstavligt

TIPS OM LOPP

Lagom till att jag kommit igång med träningen igen så fortsätter det. Och med “det” så menar jag alla dessa lopp, utmaningar och äventyr som hela tiden dyker upp och lockar. Helt nya lopp eller helt enkelt lopp jag inte känt till tidigare. Igår hände det igen, då fick jag reda på att Sträcklöpet finns. Själva idén med loppet är ju fantastisk och en kittlande tanke.

Sträcklöpet är ett annorlunda terränglopp: lite mer terräng och lite mindre lopp. Loppet går efter ett rakt streck på kartan – en snitslad bana genom träsk, stup och snår… Det är ett äventyr där skrik, brak och tandgnissling är vanligt förekommande, och där nervösa ögonkast in mot skogen vid start förvandlas till enorma leenden… Efter målgång

Loppet går alltså ut på att springa 10 km fågelvägen, oavsett hinder och terräng. Det är något jag tänkt här och där i förbigående när jag tittat på någon skog eller vy, “tänk att bara springa rakt in och fram”. Nu krockar loppet med Höga Kusten Trail och det finns bara 100 platser som säkert är slut lagom till det här inlägget.

Men nu finns det med på min loppradar, och för all del så är det ju en rätt rolig idé för en träningsrunda. Att ta ut en kompassriktning och efter bästa förmåga ta sig rakt fram – så får det bli, jag ska se vem eller vilka jag kan lura med på ett sånt pass…

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*