Testerna är klara, dags för resultat och recension av Tailwind Nutrition

PRODUKTTEST

För en tid sen fick jag frågan om att prova energidrycken Tailwind Nutrition. Så det har jag gjort och med besked dessutom. Nu är det dags att rapportera hur det gick och vad jag tyckte! Jag kan börja med slutsatsen direkt faktiskt: jag gillar Tailwind Nutrition, jag kommer fortsätta använda märket själv och jag kan rekommendera det till dig också. Jag är glad att jag fick reda på att den finns! Men det är klart att jag har tankar och återkoppling från att ha provat drycken, vad som utlovas och hur det håller egentligen.

Jag har provat drycken på cykel, landsväg och pass mellan 4-10 mil och på löpturer, långpass på 18-21 km. Det vill säga ungefär tio träningspass på mellan 2-4 timmar med skapligt hård ansträngningsgrad. Ett par av cykelpassen så har min sambo testat också, 8-10 mil och hårda tag. Vi är båda nöjda och överens om resultatet.

Tankar efter testning av Tailwind Nutrition

Jag har kommentarer kring ett antal punkter, saker jag tycker och tänker som förtydligar min rekommendation.

Energidrycker – Krasst sett så finns det väl ingen energidryck som är super på alla sätt. Det är inte direkt en iskall Cola en varm sommardag vi pratar om. Och om energidryck bara är något man häller i sig när man springer lopp så spelar det kanske inte så stor roll. Men av alla energidrycker jag provat så är Tailwind Nutrition bäst, och eftersom jag använder energidryck när jag tränar så spelar det roll för mig.

Innehåll – Huvudingrediensen i Tailwind Nutrition är glukos och sackaros, inte maltodextrin som i de flesta andra drycker. För en del så är maltodextrin svårt för magen och för mycket kan ge tråkiga effekter, särskilt om det inträffar på ett lopp. Jag gillar att det är glukos och jag gillar verkligen att det bara är naturliga ingredienser i drycken. Inga konserveringsmedel och inget konstgjort, det känns bra plus att det inte kladdar. Flaskorna blir inte särskilt klibbiga och pulvret löser sig jättebra.

Smak – Det finns fyra smaker: mandarin/apelsin, bär, citrus och smakfritt. Alla smaker funkar och är goda tycker jag, men det är alltid svårt med smaker i energidrycker. Dricker man mycket så kan man tröttna, oavsett smak och dryck, fast de känns fräscha i Tailwind Nutrition och funkar länge. Men – faktum är att min favorit är den smakfria! Den har en svag söt smak, av glukos/sackaros gissar jag men väldigt mild. Den funkar definitivt i längden och är min favorit.

Effekt – Först så testade jag med lite för låg intensitet och för kort distans på passet, men det tog jag igen senare. Energidrycken funkar definitivt och ger effekt, jag kände mig trygg väldigt fort och vågade lita på stödet. Sen kan man givetvis blanda styrkan lite som man vill också. Men där har jag en kommentar, det är lite lurigt med vikt/volym och mått. Det är ett amerikanskt märke och även om det finns en svensk instruktion så är det inte så självklart. Efter några blandningar så hällde jag ut allt pulver från en liten påse och måttade sen tillbaka igen med ett matskedsmått, ca 11 msk. Då fick jag koll och kunde bedöma vad en halv påse för 750 ml vatten egentligen skulle vara, 5+ msk.

Helhetslösning – I informationen från Tailwind Nutrition så sägs det att man kan låta bli gels och bars och andra energikällor och istället köra enbart med deras energidryck. Den räcker absolut långt och jag har inte testat på riktigt långa pass, men jag har lite svårt att se att den kan ersätta allt. En påse för 1,5 liter dryck ger 400 kalorier. När jag cyklar hårt så bränner jag ca 1 000 kalorier i timmen, och det är här jag får lite svårt med ekvationen. Å andra sidan fyller man svårligen på alla förlorade kalorier medan man kör, men det blir en del att dricka, mycket att ha med sig på cykel eller vätskebälte och fylla på jämfört med en gel i storlek. Sen får man förstås i sig vätska samtidigt vilket man inte får med gel eller bar. Hur som helst, jag har inte provat och vågar inte riktigt släppa allt annat än t.ex på ett längre eller hårdare lopp.

Resultatet och slutsatsen är i vilket fall att Tailwind Nutrition funkar, håller vad den lovar, är god och kan rekommenderas. Prova så får du avgöra själv, det handlar ju till viss del om smak här och den är ju alltid delad som bekant.

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*