Tillbaka till leran, Tjurruset bokat!

TIPS OM LOPP

Det är något med mig och lera. Jag bokar gärna lopp där jag blir lite skitig märker jag, till exempel traillopp, Tough Viking och – Tjurruset. Det är något med att övervinna hinder, gärna lite okända på förhand, och känslan av äventyr i det. Så nu har jag bokat startplats på Tjurruset 2014 och ser verkligen fram emot ett återseende med loppet! Ett av mina första lopp var Tjurruset så det ligger lite nostalgi i det, jag har sprungit 2010 och 2012..

Upplägget för Tjurruset är lite speciellt, banan flyttas till en ny plats i Stockholmsområdet för varje år och avslöjas inte förrän några veckor före loppet. Det är ett roligt litet spänningsmoment tycker jag. Men det man kan vara säker på är att det blir motstånd på banan och ordentligt med lera. Räcker inte terrängen så anordnas andra hinder så alla löpare får kämpa för målgången.

Loppet har vuxit och det går nu två dagar, både lördag 4 oktober och söndag 5 oktober. För lördagen var det fullt så jag fick boka söndag, att springa dagen efter första omgången innebär nog att banan är extra uppfluffad kan jag tänka mig. Men då blir det mer lera, extra kul, bättre bilder och för den här typen av lopp så spelar inte tiden någon roll för mig. Det är upplevelsen och äventyrskänslan som är viktigast.

Har du inte sprungit det förut så tycker jag absolut du ska testa du med! Kika in på Tjurruset.se, kolla in bildgallerier och videos så får du en känsla…

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*