Tips om hjälp på gymmet, direkt i handen

STYRKETRÄNING

Jag går ju till gymmet ett par gånger i veckan för styrketräning, som jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Där skrev jag också om att jag inte har provat på särskilt mycket funktionell träning utan mest kör maskiner och lite grann med fria vikter. Efter det fick jag tips om att ändå prova på kettlebells, till och med att ha ett par hemma för att enkelt kunna köra en stor mängd övningar.

Jag vågade prova kettlebells lite i smyg

För några gånger sen på gymmet så vågade jag prova, jag blev ensam på den våning där kettlebells och funktionell träning är inrymd. Jag har ju sett folk hålla på med kanonkulorna, och snurrat, svingat och gymnastiserat med dem. Vissa nästan på akrobatisk nivå, så jag ville inte direkt ha vittnen när jag skulle testa lite övningar jag hittade på. Nu visade det sig att det satt en tjej en bit bort i ett hörn som jag inte sett, men det fick jag bjuda på när vi fick ögonkontakt i spegeln som jag vevade framför…

Det funkade okej tyckte jag,och insåg att det faktiskt går att göra en hel del med dem. Efteråt fick jag ett värdefullt tips om en sida, Styrkeprogrammet.se, en sida full med beskrivna övningar och – med videoinstruktion. Den finns som mobilsida och som app för iPhone och iPad. Jag kikade igenom och polletten trillade ner, så otroligt användbart just på gymmet.

Lysande idé som funkar hur bra som helst

Nu senast på gymmet så greppade jag ett par kettlebells, och halade upp mobilen. Jag gjorde mina val och filtreringar för vad jag ville träna för muskelgrupp och på vilken nivå. Sen var det bara att kolla videon för övningen och prova direkt själv. Helt lysande! Så det här är ett hett tips om du söker inspiration på gymmet, inte bara för kettlebells förstås, det finns mer än 700 övningar i alla möjliga former.

Själv ska jag utforska ännu fler övningar nästa gympass – testa själv och kör hårt!

1 Kommentar på Tips om hjälp på gymmet, direkt i handen

  1. Anneli – Ja, men det har du nog…. jag tycker du jbbaor je4ttebra med din skada. Jag tycker du visar en enorm styrka och me5lmedvetenhet. Du kommer tillbaka!Peter – Precis, pe5 SM e4r jag farthe5llare se5 de4r blir det inget pers, men jag hoppas pe5 en hf6stmara. Vi fe5r se vilken det blir men ff6rhoppningsvis blir det ne5gon :-).

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*