Mer hinderbana! Tips om loppen Toughest och iskalla Toughest Ice

TIPS OM LOPP

Vill du ha hinder i livet? Då är tiden helt klart kommen för dig. Som jag skrev när jag tipsade om Color-loppen, det är verkligen något på gång nuförtiden när det gäller lopp. De blir fler och fler och med olika inriktningar och nya kreativa upplägg. För ett bra tag sen fick jag koll på Tough Mudder som är ett stort hinderbanelopp i USA, och förra året kom loppet Tough Viking till Sverige, där jag själv var med och kämpande. Nu har ännu ett hinderbane-lopp landat hos oss för att berika floran, eller snarare två olika lopp med sammanlagt fyra race i Sverige.

Huvudloppet är Toughest och det är en rejäl utmaning kan jag säga, 6-8 km med ca 40 hinder. Fyrtio hinder! Konceptet är just att det ska vara mängder med hinder och inte så mycket transportlöpning, och det ger en hög intensitet minst sagt. Ta förresten en titt på hindren, det är väldigt kreativa varianter som testar flera förmågor som styrka, uthållning eller smidighet. Jag gillar också att de har en lösning om man inte törs ta eller klarar ett hinder, nämligen straffrundor. Tävlingarna ska vara publikvänliga, man kan köra individuellt eller i lag om minst fyra personer damer, herrar eller mixat. Perfekt för utmaningar vänner eller kollegor emellan.

Sen har en variant på Toughest uppstått, nämligen Toughest Ice. Toughest samarbetar med Icehotel i Jukkasjärvi och sätter upp ett iskallt lopp i vintermiljö. 8 km och mängder av hinder i snö och is, det blir helt klart någon annorlunda… Spana lite kvickt på teaserklippen nedan och känn efter om det här är något för dig? Så ska jag fundera på samma sak.

Vågar du utmana dig på Toughest?

Kalla fötter inför Toughest Ice?

 

Lämna en kommentar

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*